Projekce filmu

Projekce filmu "Svobodné děti" + beseda

Adresa:

Praha 2, Ječná 19

Termín: 13.10.2022
Vstupné:

dobrovolné

13říjen čtvrtek 17:00

Žánr: filmdokument beseda Praha


Přijďte na komunitní promítání dokumentu s besedou a nechte se inspirovat zkušenostmi rodin a škol na cestě za trochu jiným přístupem ke vzdělávání.
Po projekci se můžete těšit na Besedu s hosty, konkrétně s Michaelou Řeřichovou, Jiřím Košárkem, Janou Nováčkovou a Pavlem Kadaňkou.

DOKUMENTÁRNÍ FILM SVOBODNÉ DĚTI
Jak vypadá život dětí, které dostanou větší svobodu ve svém životě a vzdělávání? Co se děje ve školách, kde hodiny nejsou povinné? A co když děti nechodí do školy a rodiče je doma do učení nenutí? Je možné rozšířit respektující výchovu i do oblasti vzdělávání? Může vůbec vzdělávání založené na dobrovolnosti fungovat? A jaké jsou s ním u nás zkušenosti?
Na tyto a mnoho další otázek odpovídá unikátní dokumentární film Svobodné děti, který vypráví příběhy českých rodin a škol na cestě za větší svobodou v životě i vzdělávání dětí.
Film Svobodné děti Zdeňky Šíp Staňkové a režiséra Jana Minaříka představuje unikátní průřez tematikou svobodného vzdělávání, který v Česku dosud chyběl. Tento přístup si získává čím dál tím větší počet stoupenců jak u nás, tak i ve světě.

Režie Jan Minařík
Délka 119 minut
Ukázka : vimeo.com/737632230

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

29duben pondělí 16:30

Kafka v ulicích

, Před sochou Hlava Franze Kafky od Davida Černého Ostatní

29duben pondělí 18:00

29duben pondělí 19:00

29duben pondělí 19:00

Vzkříšení

, Anenské náměstí 5 Divadlo