Přejít na stránky Ticketpro.cz

Mistrovství Evropy v softballu žen

Adresa:

Praha

Termín: 7.7.2013 13.7.2013
Vstupné:

viz. níže

7čvc - 13čvc celý den

Žánr: sport


Před domácím publikem chceme urvat postup na MS, říkají české softbalistky.

Česká softballová reprezentace žen uzavřela nominaci na letošní mistrovství Evropy, které se odehraje v Praze od 7. do 13. července. V kádru po poslední korekci zbylo 17 hráček, které se projevily zájem reprezentovat a prošly nominačním sítem. „Máme všechny hráčky, které jsme chtěli," říká asistent hlavního trenéra Vojtěch Albrecht.

Z širší nominace oznámené 15. května zbyla po soustředění v pražských Bohnicích definitivní sedmnáctka reprezentantek, která se bude měnit pouze v případě zranění nebo jiné vážné indispozice. „S tímto týmem máme jednoznačné ambice postoupit na mistrovství světa, vzhledem k jisté účasti pořádajícího Nizozemska to znamená skončit alespoň do čtvrtého místa. Teprve až se dostaneme na postupové příčky, můžeme začít myslet i na medailové umístění," popisuje cíle národního týmu jeden z kaučů.

Realizační tým kolem holandského hlavního kouče Andrého Prinse sází podle Albrechta především na zkušenost: „Jádro týmu se zúčastnilo posledního domácího mistrovství v roce 2005, což si myslím, je velká výhoda. Věříme ale, že ani mladší hráčky se nenechají zahanbit a budou následovat ty zkušenější, které jsou připravené na to získat medaili. Reprezentaci jsme otevřeli po vzoru úspěšných softballových zemí všem ligovým hráčkám a následně jsme vybírali z těch, které se samy přihlásily. Pracovali jsme tak pouze s těmi, které projevily zájem reprezentovat a z nich máme všechny, které jsme chtěli."

„Myslím, že trenéři vytvořili komplexní tým s bohatými zkušenostmi. Ty se projeví naplno v důležitých zápasech. Zkušené hráčky navíc budou mít tu výhodu, že jsou zvyklé hrát před publikem a umějí ustát tlak. Hrajeme doma, takže se chceme předvést a třeba i získat medaili. Aktuálně pomýšlíme na tu nejcennější, i když víme, že konkurence je vysoká. I proto, že se některé týmy opět budou moci spolehnout na naturalizované hráčky např. z USA,"
říká opora Lenka Spurná, která startovala už na minulém domácím šampionátu před osmi lety.

Hlavní kouč ví, že cesta za postupem na mistrovství světa vede jedině přes některého z favoritů. Mezi ně patří kromě českých reprezentantek obhájkyně titulů na posledních dvou ME z Nizozemska, ale také Italky, Rusky nebo Britky. „Je potřeba připravit se dobře na klíčový zápas. Je možné, že zlomové bude utkání s Itálií nebo Velkou Británií. Na minulých šampionátech jsme si vylámali zuby často právě na Britkách, na které nejspíš dříve nebo později na turnaji narazíme. Důležitý bude nejspíš také zápas s Ruskami, nicméně na ně se nám v minulosti dařilo a věříme, že na ně budeme dobře připraveni i tentokrát," nastiňuje Albrecht cestu k úspěchu.

http://www.softball.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mistrovství Evropy v...

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)