Festival videomappingu a světelného umění Signal v praze

Adresa:

Praha

Termín: 17.10.2013 20.10.2013
Vstupné:

Zdarma

17říj - 20říj celý den

Žánr: výstavydesign


Od 17. do 20. října se na čtyři dny stane historické centrum Prahy dějištěm prvního ročníku festivalu videomappingu a světelného umění SIGNAL.

Největší přehlídka nových technologií v ulicích hlavního města, která u nás nemá obdobu, oživí videomappingovými projekcemi, mnoha světelnými sochami a instalacemi, koncerty i performancemi Staroměstské náměstí, budovu Hybernie, Ovocný trh, Kampu, Novou scénu Národního divadla i další méně známá místa Prahy. Vstup na všech dvacet pět instalací bude zdarma.

Chceme do Prahy přivézt to nejlepší, co v tomto dynamicky se rozvíjejícím uměleckém oboru existuje. Chceme představit naše město jako místo pro život i pro umění, jako místo přátelské ke svým obyvatelům i návštěvníkům, jako magický prostor, jehož dlouhá a dramatická minulost se prolíná s jeho dynamickou současností,“ říká ředitel festivalu SIGNAL Martin Pošta, který stojí za dalšími významnými kulturními akcemi v Praze jako Fresh Film Fest nebo designSUPERMARKET. „Naší inspirací je například festival světla v Lyonu, který každý rok navštěvuje přes čtyři milióny návštěvníků,“ doplňuje Pošta.

Festivalu SIGNAL se svými díly a instalacemi zúčastní renomovaní zahraniční umělci, například francouzsko-belgičtí AntiVJ, 1024 architecture z Francie nebo Telenoika ze Španělska. Z domácích pak například the Macula, kteří stojí za úspěšnou projekcí na Staroměstský orloj, Krištof Kintera, František Skála, Rony Plesl, Vladimir 518, Jakub Nepraš nebo Milan Cais.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Festival videomappingu a...

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)