80 %
Tono Stano: Moje barvy

Tono Stano: Moje barvy

Adresa:

Praha 1, Školská 28

Termín: 19.4.2013 16.6.2013

19dub - 16čer celý den

Žánr: výstavymalbafotografieportrét

Umělci: Tono Stano


Výstavní projekt “Moje barvy” významného představitele česko-slovenské současné fotografie Tona Stana byl připravován speciálně pro prostory Leica Gallery Prague. K vidění bude dosud nejrozsáhlejší prezentace jeho barevné tvorby.

Tono Stano je charakteristický svou typickou černobílou tvorbou v oblasti aktu a portrétu, nebrání se však ani experimentům  či ojedinělým a netypickým směrům. V průběhu své umělecké činnosti pracoval vedle své černobílé tvorby i na barevném pojetí děl. Návštěvníkům se tudíž poprvé otvírá možnost projít vývojovou etapou barevné tvorby Tona Stana na jednom místě. Seznámit se s jeho prvotními, konceptuálně laděnými fotografiemi až po díla s jasně definovaným a pro Tona Stana charakteristickým rukopisem.

Tono Stano patří mezi špičku současných česko-slovenských fotografických tvůrců, kterým se podařilo získat respekt nejen v rámci České republiky a Slovenska, ale i v zahraničí. V letech 1975 – 1979 vystudoval Střední umělecko-průmyslovou školu v Bratislavě a následně v roce 1986 absolvoval Filmovou akademii múzických umění (FAMU) v Praze. Od tohoto roku také pracuje jako nezávislý umělecký fotograf. Žije a pracuje v Praze. Jeho fotografie jsou vyhledávány nejen privátními sběrateli, ale jsou součástí i řady veřejných sbírek v České republice i v zahraničí. Uspořádal mnoho samostatných i skupinových výstav v prestižních výstavních prostorách po celém světě.  

Tono Stano patří mezi špičku současných česko-slovenských fotografických tvůrců, kterým se podařilo získat respekt nejen v rámci České republiky a Slovenska, ale i v zahraničí. V letech 1975 – 1979 vystudoval Střední...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tono Stano: Moje barvy

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (544 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (744 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (987 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (825 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (499 m)