Přejít na stránky Ticketpro.cz

Rodger Dodger (UY, BR, JP, USA)

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 11.10.2012

11říjen čtvrtek 01:00

Žánr: festivaljazzblues


XXXIV. MEZINÁRODNÍ JAZZOVÝ FESTIVAL PRAHA

ROGER DODGER je skupina skládající se z hudebníků pocházejících ze čtyř kontinentů: Asie-Jižní Amerika - Europa-Severní Amerika.

Kontrabasista a skladatel Akira Ando je původem z Japonska.Jeho kariéra začala v Tokiu a Yokohamě, později mnoho let působil v New Yorku. Nyní žije a pracuje v Berlíně
Bubeník, perkusista a skladatel Armando Chuh, Brazilec ze Sao Paula, patří dnes k předním protagonistům temperamentní brazilské hudby v Berlíně.

Kytarista a skladatel Carlos Mieres je původem z Uruguayského Montevidea. Jeho strhující hra prsty (fingerstyle), spolu s jeho skladatelskou tvorbou, se proslavil nejen v Berlíně, kde momentálně žije, ale i v dalších koutech světa, kde kdy působil.

Saxofonista, skladatel a iniciátor skupiny Joe Kučera je pražský rodák, který se svojí hudbou procestoval nejen Evropu ale navštívil i pár dalších světadílů (Japonsko, USA). Už před lety se usadil v Berlíně a stal se uznávanou a vyhledávanou osobností zdejší hudební scény.

Vzácným hostem skupiny je americký hudební básník John Vaughan. Složil mnoho krásných písní. Obletěl svět a nechal se jím inspirovat. Světčí o tom názvy jeho skladeb a alb: „Somewhere in Europe“, „Postcarts from the Road“ , „Rhapsody from Sixth Avenue“. I on se nakonec, tak jako ostatní členové kapely, usadil v kosmopolitním Berlíně.

Texty písní jsou sice v Angličtině ale hudebníkům této skupiny nechybí společná mateřská řeč. Komunikují hudbou.

Kapela ROGER DODGER se svým hostem Johnem Vaughanem těží z pestrosti kulturních tradic a rozdílných životních zkušeností svých členů. Z této symbiózy, spojující zasněnou poezii a nakažlivý rytmus Latinské Ameriky, jazzu a blues, jakož i slovanské či židovské prvky, ale třeba i japonskou quot;Sakuru quot;, vzniká hudební styl, který je vřelý a upřímný díky autenticitě a nasazení hráčů. V téhle kapele posluchač není nucen tleskat šikovnému kutilovi, jenž se nazpaměť nadřel pár slavných sól Charlie Parkera... Žádný cirkus a umělá senzace. Stačí mu prostě jen zavřít oči a vstoupit do společného hudebního světa.

ROGER DODGER amp; John Vaughan skládaji poklonu rozmanitosti svých kořenů a původu společné muziky a zvou vás ke společnému dobrodružství.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rodger Dodger (UY, BR,...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (548 metrů)

ValentinskaPraha (614 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (356 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (31 m)