PRAŽSKÁ PREMIÉRA LETNÍCH SHAKESPEAROVSKÝCH SLAVNOSÍ 2023

Hra je uváděna ve slovenštině.

Hamletův příběh se odvíjí vždy stejně, a přesto jinak. Každý, kdo k jednomu ze Shakespearových nejslavnějších textů přistupuje, v něm zanechá něco ze sebe samého. Na začátku Hamleta stvořil Shakespeare otázku a do ticha za koncem jeho osobní tragédie na nás čeká ještě víc otázek než na začátku. Otázky zrcadlí další otázky, a tak hra nemůže nikdy skončit. Jak odporovat zlu? Být, či nebýt? Co dělat? Jak to dělat? Má vůbec smysl něco dělat?

Hamlet je fascinující hra svou strukturou – je to opravdu da Vinciho kód, kde všechno se vším souvisí. Spojuje se v ní politická tragédie s rodinnou, jedno ovlivňuje druhé. Tragédie myšlenek a činů. Mladý dánský princ se vrací ze studií na pohřeb svého otce. Místo na trůně a po boku královny (jeho matky) už patří jeho strýci. Kdo je Hamlet? Přecitlivělý a rozmazlený syn, hloubavý intelektuál, nebo nesmiřitelný mstitel? Náš Hamlet je hledačem pravdy v dnešní rozervané a pokřivené době. Ukazuje se, že odhalení křivdy a usvědčení není to nejtěžší, nejtěžší je při tom neztratit sám sebe.

Příběh o šílenství v šílené době, která nám velmi připomíná dobu, ve které žijeme i my. Kde leží hranice lidského svědomí, odvaha postavit se zlu a síla vzít nápravu do vlastních rukou? Je možné zachovat si uprostřed špíny čistý štít? A může při tom přežít láska? Hra o tom, zda je víc žít, než pouze být…

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Letní shakespearovské...

The Golden Wheel HotelPraha (183 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (916 metrů)

ValentinskaPraha (1 257 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (0 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (61 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 165 m)