Rozsáhlou výstavu fotografií předního českého dokumentárního fotografa Jindřicha Štreita přichystala Vězeňská služba ČR spolu společně s Vězeňskou duchovenskou péčí. Fotografická výstava s názvem Ze tmy ke světlu zachycuje zcela originálním způsobem službu vězeňských kaplanů při práci s lidmi, kteří mají snahu napravit a změnit svůj život. Projekt vznikal dva roky, během kterých autor navštívil dvacet vězeňských zařízení a fotografoval zde nejen vězněné osoby, ale také kaplany, vychovatele, příslušníky sboru a další, kdo s vězni pracují.

Jindřich Štreit sám považuje tuto výstavu za zásadní ve své dosavadní tvorbě. Nejen proto, že je to poslední výstava, která se uskuteční na Staroměstské radnici, kde, jak autor dodává doposud neměl samostatnou výstavu, ale také proto, že toto téma jej velice oslovilo: „Pochopil jsem, že kaplani jsou ve vězení velmi potřební a důležití. Mnohdy suplují psychology. Pomáhají lidem, kteří spáchali těžké zločiny, najít sebe samy. Rozebrat příčiny a hledat východisko. Považuji tento cyklus za velmi důležitý i pro společnost, která nemá představu, jak důležitá je role kaplana v opuštěnosti, s výčitkami svědomí a hledání nové cesty.“

Jindřich Štreit je český dokumentární fotograf a pedagog. Zaměřuje se na dokumentování života na venkově a obyvatele českých vesnic. Ženatý je od roku 1971, manželka Agnes, dcera Monika.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jindřich Štreit / Ze...

The Emblem HotelPraha (163 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (245 metrů)

ValentinskaPraha (252 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (87 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (511 m)