Lenka Černota / Vlčina

Lenka Černota / Vlčina

Adresa:

Praha 7, U Měšťanského pivovaru 6a

Termín: 18.8.2020 3.10.2020
Vstupné:

zdarma

18srp - 3říj celý den

Žánr: výstavyumění moderní umění současné umění malba praha letní výstavy podzimní výstavy zdarma

Umělci: Lenka Černota


Ta, která maluje s vlky, tak lze charakterizovat originální umělkyni Lenku Černota. Její prozatím největší výstavu s názvem Vlčina v holešovické Bold Gallery bude možné navštívit až do 3. října. Nabízí zde průřez svou tvorbou s akcentem na poslední velkoformátová plátna, která maluje většinou rukama, aby minimalizovala odstup. Autorčino tvůrčí soužití s těmito dravými a zároveň magickými zvířaty se vyvíjí od realistických záběrů po abstrakci, která volně naznačuje vlčí pohled na svět.

Na jarní koronavirové restrikce Lenka Černota zareagovala po svém. Některá svá „vlčí“ plátna totiž umístila během karantény do beskydských lesů, kde je nechávala i několik týdnů zvěři i přírodním podmínkám na pospas. Osud obrazů pak dokumentovala prostřednictvím fotopastí. „Kde jinde bych mohla vystavit obrazy než v lese. Zvířata jsou skvělí a bezcenzuroví diváci,“ vysvětluje Lenka Černota s úsměvem.

Součástí výstavy je i doprovodný program. Dne 16. 9. proběhne od 17 hodin komentovaná prohlídka výstavy s umělkyní. V pátek odpoledne 18. 9. pořádá Lenka Černota od 14 hodin v galerii tematický workshop pro handicapované.

Výstavu Vlčina Lenky Černoty, kterou doprovází katalog s textem kurátora výstavy Radka Wohlmutha, je možné navštívit do 3. října v Bold Gallery na adrese U Měšťanského pivovaru 6a v Praze 7.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lenka Černota / Vlčina

Výstaviště HolešovicePraha (1 172 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.6 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.5 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.8 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 339 m)