Data vs. stát

Data vs. stát

Adresa:

Praha 7, Poupětova 1

Termín: 1.7.2020
Vstupné:

90 Kč, snížené 60 Kč, zdarma pro členy Klubu přátel DOX

1červenec středa 18:00

Žánr: ostatní akcediskuze debata politika praha


500 miliard ročně. Tolik je hodnota veřejných zakázek v České republice, které odtečou z veřejných rozpočtů. Jak efektivně je systém přerozdělení těchto veřejných peněz nastaven? Jak moc se plýtvá a jako moc se uplácí? Je možné se v množství tendrů vyznat nebo je efektivně sledovat a třeba i hlídat? Jaká pravidla jsou pro férové utrácení rozumná a jaká už jdou přes čáru? Může například starosta zadat zakázku “z ruky” prověřené firmě? V rámci debaty DATA vs. STÁT se zaměříme na doporučení pro malé zakázky s cílem zlepšit aktuální situaci jejich zadávání v České republice.

Pozvali jsme do DOXu Jiřího Skuhrovce, autora projektů zIndex a Tenderman a zakladatele firmy Datlab a neziskovky EconLab. Všechny tyto dlouhodobé projekty se věnují veřejným zakázkám a využívají data. Dalším hostem bude Michal Šmarda, starosta Nového Města na Moravě, oceňovaného za transparentní zveřejňování veřejných výdajů.

Povídat si budou s Janou Klímovou, šéfkou domácího zpravodajství Hospodářských novin, která dříve působila v Respektu a ČRo - Radiožurnálu jako členka investigativního týmu a analytička. Je rovněž držitelkou Ceny Karla Havlíčka Borovského a Ceny Ferdinanda Peroutky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Data vs. stát

Výstaviště HolešovicePraha (1 111 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 468 m)