V neznámé zemi byl svržen král, ten nezemřel, ale stal se hračkou v rukou současných politiků, kteří chtějí národ jenom bavit, například svými přihlouplými reality-show. Jeden už neví, kdy se ocitl v televizním studiu, kde pravda je skoro cokoliv, a kdy má v rukou takovou sílu, že má schopnost změnit dějiny. Nikdo ničemu nerozumí, ale všichni jdou pořád vpřed, protože – jak říká jedna z postav hry – „svět se nemusí zachraňovat, svět se musí bavit“.

Můžeme mluvit o mýtu o zrození národa a zrození státu, můžeme mluvit o hroutících se a znovu ustavených diktaturách, ale zrovna tak se můžeme nechat unášet strhující energií proudu textu, jemuž nic není svaté, který čerpá z dějin křesťanství stejně jako ze zasedání OSN, který je svým způsobem dokonalým obrazem našeho složitého, nepřehledného, pažravého světa, v němž ti nejhlasitější mají nejvíc místa, ale v němž se pořád ještě najdou hrdinové, jimž není osud nás všech tak docela lhostejný. Ve hře se objevuje spousta popových písní, okouzlujících novinářek, šarmantních moderátorů a vtipných a chytrých politiků. Protože: i když se mluví o politice a nenapravitelnosti lidského ducha, musí to být hlavně zábava. A ve výsledku je to vlastně hlavně pohádka o jednom království, kde – aby se všichni měli dobře – musí se nejdřív povraždit.

Vincent Macaigne (1978) je francouzský divadelní a filmový režisér a herec. Nejprve se věnoval klasickému divadlu, později začal sám na jeviště uvádět vlastní hry. Jeho cílem je diváky probudit z letargie, aktivizovat – a jak sám říká: pobavit. 

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Stát jsem já

Tyn Yard ResidencePraha (256 metrů)

The Emblem HotelPraha (392 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (492 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (212 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (239 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (553 m)