Den Flamenka: Alfonso Losa: Dědictví

Den Flamenka: Alfonso Losa: Dědictví

Adresa:

Praha 1, Revoluční 1

Termín: 22.11.2019

22listopad pátek 20:00

Žánr: divadloDen Flamenkaflamencotanec


Flamenkový tanečník a choreograf začal tancovat pod vedením Rafaela de Córdoba na konzervatoři Real Conservatorio Profesional de Danza de Madrid, kde získal diplom v oboru Španělský tanec a flamenco.

Výhradně se začal věnovat flamenku pod vedením mistrů jako Manolete, María Magdalena, Antonio Reyes, Juan Ramírez, Antonio Canales, La China a Javier Latorre, a záhy se stal sólistou tanečních skupin Ricarda Franca, Manoleteho, El Goita, Manuely Carrasco, Rafaela de Córdoba nebo Noche flamenca mezi jinými. Spolupracoval také s velkými umělci jako Rubén Dantas, Enrique de Melchor, La Susi, Gerardo Núñez, Niño Josele, Montse Cortés, Tomatito, Guadiana nebo Enrique Morente.

V roce 2000 uvedl vlastní představení En Candela, jehož premiéru představil na festivalu Madrid en Danza. V roce 2005 hostoval v taneční skupině Noche flamenca na turné po Jižní Americe, a ve stejném roce uvedl premiéru představení Hombre Flamenco v Japonsku. V roce 2008 spolupracoval s Enrique Morentem v jeho představení Omega a na jeho novém albu Pablo de Málaga.

V roce 2009 mělo premiéru jeho představení Mirando Atrás na festivalu Flamenco Pa Tos. Následující rok se dočkal premiéry další kus, na kterém spolupracoval s Josém Mayou Grito na Bienále v Seville a na festivale Suma Flamenca v Madridu. V roce 2011 tančil jako host s kytarovým mistrem Tomatitem. Stal se choreografem flamenkové části superprodukce Magnifico významného rakouského režiséra André Hellera. 
V roce 2012 uvedl další premiéru Camino Flamenco na festivalu Flamenco Alburquerque a spolu s Mirando Atrás se účastnil dalších festivalů ve Španělsku a v zahraničí. 

V posledních letech má za sebou několik spoluprací s umělci s velmi odlišným viděním, kterým se přibližuje novým tanečním barvám a tendencím vždy ve spojení s nejortodoxnějším flamenkem. Tento přístup inspiroval jeho nový projekt Tendencias – Flamenco a Tres.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den Flamenka: Alfonso...

Tyn Yard ResidencePraha (302 metrů)

The Emblem HotelPraha (712 metrů)

ValentinskaPraha (835 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (247 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (575 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 057 m)