Aspects of Alice

Aspects of Alice

Termín: 20.2.2018
Vstupné:

720 Kč

20únor úterý 19:00

Žánr: divadločerné divadlo


Klasické černodivadelní představení na motivy "Alenky v říši divů" od Lewise Carolla. Představení, které svou imaginací, poetikou a dokonalými technickými triky obdivovalo obecenstvo již ve více než třiceti zemích tří kontinentů.

Není doslovným jevištním přepisem své předlohy, ale začíná vlastně tam, kde končí Alenka jako malé děvčátko svoji životní cestu. Autor na jevišti umožňuje s pomocí Vaší fantazie Alence projít všechny krásné a sladké okamžiky dospívání, prvních lásek, probouzející se dospělosti, životních poznání, smíchu i pláče, radosti i smutku.

To vše na koloritu staré Prahy, jejich architektonických skvostů, její bohaté historie, ale i Prahy - jako křižovatky křesťanské a židovské kultury.

Ožívá před Vámi katedrála sv. Víta, stejně tak jako král Karel IV., procházíte tajemným prostředím židovského hřbitova na Starém Městě stejně tak jako později ochutnáte svobodu navrácenou zemi v srdci Evropy za doprovodu nádherné Smetanovy hudby.

Výtvarné zpracování, velkoplošné projekce, animovaný film, vyrobený speciálně pro toto představení, loutky, unikátní jevištní triky a černodivadelní efekty, nádherná současná hudba Petra Hapky, klasická hudba ze symfonie Má vlast od Bedřicha Smetany a ze Slovanských tanců od Antonína Dvořáka a Vaše fantazie - to vše se skládá ve výsledný jevištní zážitek, který nelze vidět v žádném jiném divadle.

Autor: Petr Kratochvíl
Scéna a kostýmy: Emma Srncová
Hudba: Petr Hapka
Režie: Petr Kratochvíl

Hrají: Kateřina Navrátilová alt. Lenka Čermáková, Matěj Kopecký alt. Vladimír Gut alt. Marcel Jakubovie, Simona Cendelínová alt. Tereza Chudobová a Pavel Hejný alt. Vladimír Gut

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Aspects of Alice

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (136 metrů)

ValentinskaPraha (197 metrů)

The Emblem HotelPraha (297 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (377 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (389 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (515 m)