Odsouzen ke svobodě

Odsouzen ke svobodě

Adresa:

Praha 1, Jungmannova 1

Termín: 22.9.2019

22září neděle 20:00

Žánr: divadloimprovizace

Umělci: Jiří MaryškoJan MorávekHendy Witanto


IMPROVIZACE VYCHÁZÍ Z MOMENTÁLNÍ SOUHRY PERFORMERA JIŘÍHO MARYŠKA, INSTRUMENTALISTY A MISTRA SVĚTEL. ŽÁNRY SE MÍSÍ, ATMOSFÉRY HOUSTNOU. JE TO, JAKO KDYŽ KALIGRAF MÁCHÁ ŠTĚTCEM NAMOČENÝM V SAKÉ…

Účinkuje: Jiří Maryško, Jan Morávek a Hendy Witanto

Jiří Maryško o improvizaci: Demagu není a nejspíš ani nikdy nebude nic svaté, protože hlavní představitel nebo spíš postava, ve kterou se v Demagu transformuju, je moje nejzlejší podvědomí. Je to taková zle upřímná, zkroucená, pokřivená postava odněkud z půdy, která sleduje svět vikýřovým okýnkem a k těm obrázkům, co z něj vidí, si vymýšlí nové souvislosti.

Ten proces se podobá automatickému psaní. Nejvíc mě inspiroval Vladimír Boudník a jeho explosionalismus. Poškodil grafickou matrici tím, že do ní obtiskl nářadí, špony a železný předměty, který měl po ruce, natřel to barvou, otiskl na papír a pak teprve z fragmentů na papíře četl a vytvářel jednotlivé příběhy. A takhle by mělo vypadat i Demago – rozkuchat Hamleta, půjčit si do něj pár panďuláků z Lidovýho domu, dát tam špetku přírodní katastrofy z minulých dní, gram Štěpánky Haničincový a na špičku nože holokaustu. Pak se z toho uvaří jedovatá písmenková polívka. Ale v anotaci vždy píšeme, že z řečeného nelze nic brát zcela vážně!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Odsouzen ke svobodě

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (388 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (858 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (912 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (659 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (369 m)