Living Kunsthalle

Living Kunsthalle

Termín: 16.6.2019
Vstupné:

400 Kč

16červen neděle 19:00

Žánr: divadloumění performance divadlo praha kunsthalle praha


Living Kunsthalle je první velkou akcí pořádanou Kunsthalle Praha před otevřením vlastní budovy v roce 2021. V průběhu jediného večera se ikonická budova Nové scény Národního divadla promění v pulsující uměleckou laboratoř. Všechna zákoutí divadla ožijí performancemi, zvukovými sochami, projekcemi a dalšími experimentálními díly, která slibují návštěvníkům nevšední setkání se současným uměním.

Vůbec poprvé uvedou v Praze své práce přední zahraniční umělci Hicham Berrada (MA/FR), Lina Lapelyte (LT), Haroon Mirza (GB) a Xavier Veilhan (FR). Součástí programu budou také dvě nová site-specific díla Adély Součkové (CZ) a Romana Štětiny (CZ), vytvořená přímo pro Living Kunsthalle.

Vedle žánru performance zkoumají tito tvůrci také další umělecké formy a média, sahající od sochy k videu, od instalace ke kresbě, od hudby k vědě. Díla uváděná v rámci programu Living Kunsthalle mají jedno společné téma, kterým je zvuk a jeho vizuální reprezentace. Přestože jsou sonické jevy – hluk, zvuk, hudba – ve své podstatě nehmotné a pomíjivé, disponují o to větší sugestivní silou, díky níž představují významný zdroj inspirace pro výtvarné umělce. Zvuk, ať už v podobě rituálních promluv, rádiových záznamů, folklórních melodií nebo soudobých akustických experimentů, aktivuje naše smysly, probouzí naši paměť a vyvolává celou škálu emocí.

Hicham Berrada, Lina Lapelyte, Haroon Mirza, Adéla Součková, Roman Štětina i Xavier Veilhan usilují o zachycení zvuku prostřednictvím své vlastní citlivosti a imaginace – vizuálně, fyzicky, naživo. Tím přivádějí k životu také nově vznikající Kunsthalle Praha.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Living Kunsthalle

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (448 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (638 metrů)

ValentinskaPraha (709 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (87 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (315 m)