Expozice Zemědělství

Expozice Zemědělství

Termín: 1.1.2019 31.12.2020

1led - 31pro celý den

Žánr: výstavyzemědělství


U příležitosti stého výročí založení Národního zemědělského muzea jsme otevřeli novou interaktivní, dynamickou a moderní expozici Zemědělství. Expozice tvoří pomyslné jádro prezentačního konceptu hlavní muzejní budovy na Letné se základnou v expozicích tematicky zaměřených na přírodu a gradujících v expozicích věnujících se jídlu a životu.

Zemědělství od neolitu představuje základ celé společnosti, je nejvýznamnějším přínosem pro lidstvo, umožnilo rozvoj dalších odvětví, vědy a techniky. Mottem celé expozice Zemědělství je „Umírněnost“ neboli „Cesta selského rozumu“, kdy současná generace poučená minulostí má zodpovědnost vůči budoucí generaci.

Můžou se měnit technologie a ideologie, ale musí zůstat respekt člověka k přírodě a jejím zdrojům jako základ pro udržitelnou a šťastnou budoucnost.

Najdete tu unikátní sbírkové předměty včetně mnoha preparátů hospodářských zvířat, poslechnete si příběhy našich předků, seznámíte se s historií zemědělství i koloběhem hospodářského roku. První dominantou expozice je býk César, nejlepší plemeník z první české inseminační stanice. Na druhé straně sálu si můžete prohlédnout originální ruchadlo bratranců Veverkových, které v 19. století započalo éru nových technologií a inovací v zemědělství.

Otevírací doba

Muzeum včetně vyhlídkové střechy

celoročně úterý až neděle 9.00–17.00

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Expozice Zemědělství

Tyn Yard ResidencePraha (978 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 036 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 121 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 129 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 134 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 716 m)