Párou Prahou

Párou Prahou

Adresa:

Praha, různá místa

Termín: 11.5.2019
Vstupné:

290 Kč, snížené 190 Kč

Žánr: ostatní akceparní vlaky historie rodina děti akce v přírodě


Chcete se vrátit v čase a projet se metropolí parním vlakem? Máte možnost o víkendu 13. a 14. června, kdy se konají vždy dvě nostalgické jízdy. Historický vlak pojede po okružní trase Praha-Smíchov – Rudná u Prahy – Hostivice – Praha-Zličín – Praha-Smíchov.

Z pražského smíchovského nádraží zamíří parní vlak do Prokopského údolí, jehož kaňon dosahuje místy hloubky až 70 metrů a který vznikl erozní činností během posledního milionu let. Až do Rudné u Prahy jedeme po trati, jíž se přezdívá Hrbatá.

Z Hostivic do stanice Praha-Smíchov projíždí vlak po trase tzv. Buštěhradské dráhy, na které překonává 150 výškových metrů. Pro svůj profil, okolní přírodní scenérie a dva historické viadukty si trať vysloužila označení odvozené podle známé rakouské horské železnice – Pražský Semmering.

Závěrečný úsek cesty umožňuje přímo z vlaku obdivovat bájnou vyšehradskou skálu, pankráckou pláň s moderními budovami a ze železničního mostu přes Vltavu panorama historické Prahy s majestátním Hradem.

A kolik stojí jízdné? Okružní jízda (ze Smíchova na Smíchov) stojí 290 Kč, děti ve věku 6 až 18 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mohou cestovat do minulosti za 190 Kč. Děti do 6 let cestují zdarma (bez nároku na místo k sezení).

Pokud pojedete jen část trasy, zaplatíte za úseky:

Praha-Smíchov – Praha-Zličín, Rudná u Prahy – Praha-Smíchov: 250 Kč (zákládní globální cena)/150 Kč (snížená globální cena),
Praha-Smíchov – Hostivice, Rudná u Prahy – Praha-Zličín, Hostivice – Praha-Smíchov: 210 Kč (základní globální cena)/110 Kč (snížená globální cena),
Praha-Smíchov – Rudná u Prahy, Rudná u Prahy – Hostivice, Hostivice – Praha-Zličín, Praha-Zličín – Praha-Smíchov: 170 Kč (základní globální cena), 70 Kč (snížená globální cena).

Do parního vlaku je možné nastoupit jen s předem zakoupenou jízdenkou.

Jízdenky se prodávají ve všech pokladnách ČD, předprodej začíná 19. května 2020.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

27duben sobota 10:00

Automobilové klenoty

, Galerie Golf Hostivař Výstava

27duben sobota 10:00

Pálení čarodějnic 2024 - Praha Šeberov

, Sportovně oddychový areál v Šeberově Ostatní

Ubytování v okolí akce Párou Prahou

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)