V návaznosti na velkou výstavu věnovanou textilní tvorbě rodiny Ascherových Šílený hedvábník. Zika&Lída Ascher: textil a móda v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze dostal Ateliér módní tvorby UMPRUM jedinečnou příležitost navrhnout vlastní kolekci z látek slavné textilní firmy Ascher. Studenti tak dali původním látkám a dezénům nové formy zpracování i pohled současných mladých lidí.

Zika Ascher otevřel se svým bratrem obchod s luxusními látkami v Praze roku  1933, ale v březnu 1939  nuceně odešel s manželkou do Londýna. Od 40. do 80. let 20. století odsud zásoboval exkluzivními látkami přední francouzské a anglické módní domy (např. Balenciaga, Chanel, Dior), spolupracoval při jejich tvorbě s předními umělci (Henry Moore, Cecil Beaton, Henry Matisse, Barbara Hepworth nebo Alexander Calder) a zároveň po celý svůj život rád spolupracoval se studenty a mladými lidmi. Už v roce 1946 vypsal soutěž „Try Your Hand“, do níž se zapojilo asi deset tisíc mladých lidí. Také proto kurátorka výstavy Konstantina Hlaváčková propojila vedoucího Ateliéru módní tvorby Pavla Ivančice s potomky této rodiny a vznikla tato unikátní spolupráce.

Veřejnost se mohla s vybranými modely seznámit už letos v lednu na výstavě klauzurních a semestrálních prací Artsemestr zima 2019 a na zahájení výstavy v UPM.  Jak jednotlivé modely vypadají na lidské postavě, bude možné vidět na přehlídce, která je součástí programu Mercedes-Benz Prague Fashion Week v neděli 24. března v obchodním domě Kotva. 

Nejpodrobněji však tuto unikátní kolekci představí výstava projektu studentů Ateliéru módní tvorby UMPRUM „Ascher Challenge“.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ascher Challenge

ValentinskaPraha (284 metrů)

The Emblem HotelPraha (300 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (353 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (442 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (454 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (906 m)