Exkurze depa Zličín a jízda historickou soupravou metra - Praha

Exkurze depa Zličín a jízda historickou soupravou metra - Praha

Adresa:

Praha 5, Na Radosti 51

Termín: 17.11.2018

17listopad sobota 10:00

Žánr: ostatní akcehistorie exkurze technika


Zákulisí depa Zličín a svezení historickou soupravou metra typu 81-71 za nevšedním poznáním zajímavých míst a zákoutí trati B.
Čas setkání:
9.55 a 13.55 hodin
Místo setkání: prostor před vrátnicí depa Zličín, Na Radosti 51, Praha 5.
Kromě prohlídky slepého ramene tunelu zamýšlené odbočky trasy B za stanicí Stodůlky a krátkého zastavení v tubusu mostu nad Nepomuckým rybníkem, souprava také zavítá do obratiště stanice Smíchovské Nádraží. Ta bývala stanicí provozního ošetření souprav 81-71 a byly zde dříve tyto soupravy za provozu podrobovány nejnižšímu stupni revize. Dále jízda pokračuje prohlídkou tlakového uzávěru před stanicí Anděl (v úseku pod dnem Vltavy), provedeme i obrat na obratové koleji stanice Florenc (tato obratová kolej pokračuje dále coby traťová spojka linky B s linkou C). Díky návštěvě obratiště stanice Smíchovské Nádraží i stanice Florenc, absolvujete kompletní jízdu na prvním provozním úseku I.B, jehož otevřením 2. listopadu 1985 byl odstartován provoz nově vzniklé trasy B.

Opravdovým unikátem celého programu je pak ukázka zličínské zkušební tratě metra, kam Vás souprava ještě zaveze při návratu zpět do domovského depa.

Během celé akce se Vám budou věnovat vynikající průvodci z řad odborných zaměstnanců Dopravního podniku. Tunely trasy B budou v celé délce exkurze během jízdy rozsvíceny a vše zajímavé si navíc můžete rovněž prohlédnout pohledem strojvedoucího metra. Předpokládaná doba trvání celé prohlídky je 170 minut.

Doprava na akci:
Speciální linka
Z důvodu horší dostupnosti depa pro Vás vypravujeme také speciální autobusovou linku, přesné časy odjezdů budou upřesněny nejpozději týden před akcí. Voucher k akci platí jako jízdenka pro tuto speciální jízdu. Po skončení akce bude vypravena zpáteční linka. Parkování vozů v depu Zličín není zajištěno.

Důležitá upozornění:
Bez platné vstupenky nebude návštěvníkům umožněn vstup do areálů.
Veškeré dotazy ohledně nákupu jízdenek, jejich reklamací a stížností prosím směřujte na e-mail rezervace@prahatechnicka.cz
V prostorách hal depa platí zákaz fotografování.
Na akci není povolen vstup s kočárkem či zvířaty.
Vlakový dispečer může v naléhavých případech jízdu soupravy zrušit. V takovém případě bude návštěvníkům nabídnut náhradní termín.
Obsazeny budou pouze dva vozy. V každém z nich bude přítomen způsobilý zaměstnanec Dopravního podniku dle nařízení Drážního úřadu.
V případě pozdního příchodu není možné návštěvníka dodatečně vpustit do areálu. Zážitek mu v tomto případě propadá.
Zakoupením této vstupenky uděluje kupující souhlas s pořizováním fotografií a videozáznamů s jeho osobou během účasti na akci zážitkové turistiky a s jejich použitím k informování o proběhlé akci, a to bez nároku na náhradu za toto užití.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

27duben sobota 10:00

Automobilové klenoty

, Galerie Golf Hostivař Výstava

28duben neděle 10:00

28duben neděle 13:00

Horním Novým Městem ve stopách Sedmikostelí

, Před kostelem Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého v Praze na Karlově, Ke Karlovu 453/1 Ostatní