Osmý ročník Noci divadel se uskuteční v sobotu 21. 11. 2020 ve výrazně odlišné podobě než v předchozích letech. Divadla se se svými diváky propojí pouze prostřednictvím online platforem. Podtitul akce Divadlo a udr-život-elnost se vzhledem k celosvětové pandemii SARS-CoV-2 stal ještě naléhavějším než organizátoři očekávali. Do Noci divadel je zapojeno celkem 64 divadel ze 17 měst a obcí České republiky. Součástí letošního ročníku bude 9 hodinový telemost s názvem Divadlo tu bylo, bude a je (dnes celý den) organizovaný koordinátorem akce Institutem umění – Divadelním ústavem. Komponované pásmo složené z živých vstupů i předtočených záznamů propojí 28 divadel z 9 měst.

Téma letošního ročníku udr-život-elnost bylo již před vypuknutím pandemie zvoleno v návaznosti na sílící zájem o ekologii a tlak na udržitelnost života na Zemi. K ekologickým tématům v oblasti umělecké tvorby i divadelního provozu se nyní nečekaně přidružila i témata existenční. Na programu divadel, která musejí být v současné době pro veřejnost uzavřena, budou nejen virtuální prohlídky či živé přenosy, ale například také interaktivní edukativní hry pro děti i dospělé.

Do virtuálního telemostu se zapojí Divadlo Říše loutek, Divadlo Drak, Loutky bez hranic, Divadlo Bez zábradlí, Chemické divadlo, RockOpera Praha, PONEC - divadlo pro tanec, Divadlo D21, Divadlo Orfeus, Studio ALTA, Moravské divadlo Olomouc, KD Mlejn, Divadlo Bolka Polívky, Divadlo Oskara Nedbala Tábor, Divadlo Alfa, Divadlo v Dlouhé, Národní divadlo Praha, Komorní scéna Aréna, Švandovo divadlo na Smíchově, Divadlo Na zábradlí, Divadlo Kámen, Kulturní zařízení Valašské Meziříčí, Městské divadlo Zlín, Divadlo Tramtárie, Divadlo DISK, Divadlo MeetFactory, Divadlo Lampion a Institut umění – Divadelní ústav.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce

4květen sobota 14:00

Malý princ

, Václavské nám. 56 Divadlo

4květen sobota 14:00

4květen sobota 14:00

4květen sobota 14:30

Franz a kavka

, Anenské náměstí 5 Divadlo

Ubytování v okolí akce Live stream - Noc...

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)