Nomádi: zážitková výstava o životě na cestách

Nomádi: zážitková výstava o životě na cestách

Adresa:

Plzeň, Presslova 14

Termín: 15.6.2017 31.10.2017

15čer - 31říj celý den

Žánr: výstavydesign


Netradiční umělecký zážitek nabídne letos v létě nádvoří plzeňské Kreativní zóny DEPO2015. Výstavu Nomádi inspirovaly životy lidí, kteří chtějí nebo musejí být na cestách.

Projít si ji můžete za dne i v noci – nabídne totiž zážitkové nocování v sedmi nomádských příbytcích! Autory vystavených objektů jsou především streetartoví umělci, kteří mají zkušenost s uměleckou existencí na ulici a bez střechy nad hlavou.

Reflektují v nich téma nomádství a života na cestách. Architekti a designéři přinášejí utopická, inovativní nebo neobvyklá řešení mobilního bydlení.

Svá netypická díla zde zaparkují MAK / mobilní architektonická kancelář, Pavel Karous, Vojtěch Valda, Joyride Tent, Tentsile, Artur Magrot, Čestmír Suška, Galerie 1 hodiny, Jakub Geltner, Matěj Frank, Nozomi Watanabe, TIMO, Toy Box, TRON, či Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara.

Zážitkové bydlení v dočasných a mobilních příbytcích může být trochu nostalgické jako při cestách trabantem na Rujánu. Je trochu uměním jako přespání v dřevěném Favoritu. Je trochu hi-tech jako karavan za kolo s elektromotorem na solární pohon.

Je inovativní jako pin-up house složený ze 14 modulů, má cestovatelského ducha jako stan zavěšený na třech lanech a je rozhodně industriální v duchu bývalého depa dopravního podniku v Plzni. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Nomádi: zážitková...

Sportpenzion PohodaPlzeň (6.7 km)

Vila VerunkaPlzeň (7.2 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (8.1 km)