Buty

Buty

Adresa:

Plzeň, Šeříková 13

Termín: 25.10.2018

25říjen čtvrtek 20:00

Žánr: koncertykoncertyrockfolkcountry

Umělci: Buty


Přes celou republiku se do Plzně vydá skupina Buty. Tuto kapelu, ostravskou již svým názvem (buty znamená v místním nářečí boty, převzato z polštiny), můžeme dnes již právem nazývat legendou. Vznikla v roce 1986, z původní sestavy v ní však zůstal již jen frontman a zakládající člen Radek Pastrňák. 

Hudba skupiny Buty mísí spoustu hudebních žánrů, převažuje nejspíš folk, pop a rock, ale najdeme i stopy jazzu, folklóru, country či reggae. Co však dělá „Buty Butami“, jsou jejich texty zpracovávající neotřelá témata s velkou dávkou smyslu pro humor. Z jejich písní se zejména od konce 90. let, ale i později staly rádiové hity (František, Nad stádem koní, Jednou ráno, Píseň práce). Každá z jejich desek se hudebně liší od té předchozí, Buty vystřídali několik cest, kudy se dát, vždy však v sobě jejich tvorba má něco typicky „butovského“. Do KD Šeříková dorazí 25. 10.

Buty jsou česká populární hudební skupina, původně z Ostravy, která vznikla v roce 1986 ze skupin U238 a B komplex. Zakládajícími členy jsou Richard Kroczek a Radek Pastrňák. K nim se přidali Vít Kučaj, Ivan Myslikovjan a Luděk...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Buty

Sportpenzion PohodaPlzeň (4.8 km)

Vila VerunkaPlzeň (8.5 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (10 km)