Procházka seznámí s rozsáhlou proměnou Pardubic za doby, kdy byly ve vlastnictví pánů z Pernštejna. Vilém a jeho synové vybudovali mohutný renesanční zámek s opevněním. Výrazně přestavěli také samotné město podle zásad renesančního urbanismu. Hlavním jednotícím prvkem byla idea iluzivní architektury a vybudování nové sítě sakrálních budov. V rámci procházky se účastníci vydají ke kostelům Zvěstování Panny Marie, sv. Bartoloměje nebo sv. Jana Křtitele a zjistí, jaký opevňovací a vodní systém ochraňoval město. Poznají historii jednotlivých míst, stavební vývoj a také nejnovější archeologické nálezy, které přibližují předpernštejnskou i pernštejnskou podobu města.

Jednotlivá zastavení:
Zámek Pardubice – opevnění, Příhrádek, Zámecká ulice, Bílá brána, Pernštýnská ulice, kostel Zvěstování Panny Marie, Pernštýnské náměstí, domy na Pernštýnském náměstí a stará radnice, kostel sv. Bartoloměje, Městská řeka, Městská strúha a opevnění města, Zelené předměstí, kostel sv. Jana Křtitele, Pernštejnský špitál a Horská brána.

Speciální procházka byla připravena v rámci celoročního programu Pardubického kraje 500 let renesance ve východních Čechách.

Celoroční program 500 let renesance ve východních Čechách

VSTUPNÉ A DOBA PROHLÍDKY
Čas trvání prohlídky: cca 90 minut
Vstupné: 160/80 Kč
Minimální počet účastníků prohlídky je pět osob.

Rezervace prohlídek na telefonním čísle 607 034 110 nebo e-mailu rezervace@vcm.cz.

Nejbližší procházka je naplánována na sobotu 5. 6. 2021 od 14 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Pardubice Akce v obci Pardubice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pardubice za pánů z...

Ubytování U PalukůChrudim (10 km)

Residence ArxChrudim (10.3 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (19.2 km)