Jak bude vypadat budoucí společenský trakt a návštěvnické centrum na Zámku Pardubice? Dvě architektonická studia – AI DESIGN světoznámé architektky Evy Jiřičné a TRANSAT architekti Petra Všetečky – dokončují studie, které na tuto otázku odpoví. Prohlédnout si je můžete na výstavě, která se koná v provizorním společenském sále zámku (bývalá expozice skla).

Nový sál převezme úlohu rytířských sálů
Společenský trakt zámeckého paláce navrhuje architektka a designérka Eva Jiřičná a její pražský ateliér AI DESIGN, který založila s architektem Petrem Vágnerem. Jádrem reprezentativních prostor bude společenský sál ve třetím podlaží. Ten byl v době svého vzniku druhým největším reprezentativním sálem v Čechách po Vladislavském sále na Pražském hradě a do loňského roku v něm sídlila expozice skla. V rámci nového projektu se k sálu dostaví reprezentativní foyer o podlaží níže a také zázemí pro catering, šatny a hygienické zázemí. Propojí se tak druhé a třetí podlaží, aby oba velké sály severního křídla tvořily organický celek. Součástí návrhu bude i včleněné nové reprezentativní schodiště. Projekt přispěje k rozvoji společenské úlohy významné národní kulturní památky a ochraně památkově hodnotných prostor rytířských sálů, které zůstanou ušetřeny větších společenských akcí.

Návštěvnické centrum se přesune na nádvoří
Vybudování návštěvnického centra a expozičních prostor v hospodářských budovách se zhostil architekt Petr Všetečka z ateliéru TRANSAT architekti. Budova, ze které se po roce 2022 vystěhuje galerie, se dočká revitalizace. Pro kvalitnější fungování zámku a muzea vznikne v přízemí moderní návštěvnické centrum. V prvním nadzemním podlaží pak vyrostou nové stálé expozice Východočeského muzea.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Pardubice Akce v obci Pardubice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Budoucnost Zámku...

Ubytování U PalukůChrudim (10 km)

Residence ArxChrudim (10.3 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (19.1 km)