Zveme Vás na dosud historicky největší cirkusovou výstavu v českých dějinách, která bohatě dokumentuje život českého cirkusu od druhé třetiny 19. století do konce 50. let století dvacátého. Je založena na zásadních svědectvích dvou Litomyšlanů, kteří putovali s cirkusy po českých zemích i vzdálené cizině.

Prvním je Ignác Pecivál (1819–1894), od něhož pochází vůbec první popis života českého cirkusu (Beránek). Druhým pak JUDr. Stanislav Bubeníček (1904–1979), advokát, jehož přivedly k životu cirkusáka společenské poměry 50. let. Texty, obrazové materiály a unikátní exponáty doprovází řada interaktivních prvků pro menší i větší návštěvníky a samostatná dětská cirkusácká herna.

U příležitosti konání výstavy vychází nová kniha Cirkusový svět doktora Bubeníčka.

Výstavu, kterou můžete navštívit do 17. ledna 2021, připravilo Regionální muzeum v Litomyšli ve spolupráci s Národním muzeem za pomoci uznávaných tvůrců interaktivních programů, manželů Martiny a Jana Svobodových. Hlavním kurátorem výstavy je náš nejpřednější znalec cirkusových reálií PhDr. Hanuš Jordan z Národního muzea.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Litomyšl Akce v obci Litomyšl

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cirkus v Litomyšli

U tří jasanůLuže (17.8 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (30.7 km)

Srub MidlaČenkovice (32.1 km)