Rozvojový večer: válka v sýrii aneb islámskému státu na dostřel

Rozvojový večer: válka v sýrii aneb islámskému státu na dostřel

Adresa:

Olomouc, Denisova 47

Termín: 11.5.2016

11květen středa 18:00

Žánr: ostatní akce


Milí přátelé, ARPOK, o.p.s. vás zve na rozvojový večer na téma "Válka v Sýrii aneb Islámskému státu na dostřel." Jak probíhá válka v Sýrii? Kdo je a jak funguje ISIS? Jak vypadá boj proti ISIS z blízka a jak proti ISIS bojují ženy?

Jak vypadá město Kobaní, které se jako první podařilo vyrvat z rukou ISIS? Proč a jak utíkají Syřané do Evropy? Markéta Kutilová - novinářka a humanitární pracovnice. Pracovala v Lidových novinách, její články a reportáže ze zemí třetího světa publikovala mnohá česká média. Působila jako projektová koordinátorka na zahraničních misích Člověka v tísni (Írán, Srí Lanka, Haiti), v Demokratické republice Kongo zakládala projekty na pomoc znásilněným ženám a dětem.

V poslední době se snaží dokumentovat, odkud a proč přicházejí uprchlíci do Evropy. V srpnu 2015 se společně s novinářkou Lenkou Klicperovou vydala do válečných oblastí Sýrie, kniha z jejich cesty má název Islámskému státu na dostřel. Působí rovněž v neziskových organizacích Pontopolis a Femisphera, věnuje se přednáškové a publikační činnosti.

Během akce budete mít možnost zakoupit fair trade výrobky, propagační předměty ARPOKu a knihu Islámskému státu na dostřel. ! ! ! UPOZORŇUJEME NA ZMĚNU MÍSTA KONÁNÍ ! ! ! Rozvojové večery se budou konat v prostorách interaktivního muzea vědy Pevnost poznání Olomouc, které je novým partnerem našeho cyklu.

Těšíme se na vás ve středu 11. května 2016 v 18:00. Rozvojové večery jsou v roce 2016 realizovány díky podpoře individuálních dárců. Děkujeme!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rozvojový večer:...

Restaurace ARIGONEOlomouc (180 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (731 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)