Rose Marie

Rose Marie

Adresa:

Olomouc, tř. Svobody 33

Termín: 4.2.2015

4únor čtvrtek 19:00

Žánr: divadloOpereta


Rudolf Friml, skladatel českého původu, se stal slavným autorem světové operety. Byl jedním z velkých českých emigrantů ve dvacátém století. Z vlasti odešel roku 1906, ve stejném roce jako Oskar Nedbal, každý z nich však měl osudovou cestu. Nedbal zakotvil v blízké Vídni, Friml si to zamířil až do New Yorku.

Celý život ale zůstal věrným a přesvědčeným Čechem a rodilým Pražanem. Zásadním přínosem pro Frimlovu uměleckou kariéru byla opereta Rose Marie, která mu přinesla světovou slávu. Premiéra Rose Marie byla 2. září 1924 v New Yorku. Inscenace se hrála přes rok a dosáhla 557 repríz.

Okamžitě se prosadily písně jako Indiánská píseň lásky, pochod zlatokopů, vstupní píseň Rose Marie se sborem a další. Rose Marie čerpá inspiraci ze zlaté horečky v předminulém století, která přivedla do Ameriky řadu emigrantů z Evropy.

Vystupují zde dobrodruzi, majitelka westernového saloonu, Indiáni a děj se odehrává na rozhraní francouzské a anglické Kanady. Moravské divadlo Olomouc se k tomuto dílu vrací po 31 letech a uvádí jej k Roku české hudby 2014, rovněž k 90. výročí světové premiéry a 135. výročí od narození autora.

Délka představení: cca 2 hod.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

24červen pondělí

Shirley Valentine

, ulice Sokolská 572/25 Divadlo

9říjen středa 19:00

Ubytování v okolí akce Rose Marie

Theresian Hotel & SpaOlomouc (249 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (347 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.6 km)