Dny evropského dědictví hradě Šternberk

Dny evropského dědictví hradě Šternberk

Adresa:

Šternberk, Horní náměstí 6

Termín: 17.9.2023
Vstupné:

140 – 180 Kč

17září neděle 10:00

Žánr: ostatní akcedny evropského dědictví historie dny otevřených dveří netradiční prohlídky zdarma výstava


Na neděli 17. září 2023 připravíme pro návštěvníky hradu Šternberk speciální prohlídky u příležitosti oslav Dnů evropského dědictví. Hradem budou provázet průvodci v historických kostýmech a jejich výklad bude zaměřený na historii gastronomie na hradech a zámcích. Návštěvníci zaplatí běžné vstupné na prohlídky, k tomu budou zdarma přístupné další expozice v areálu našeho hradu.

Na prohlídku hradu budou navazovat objekty v podhradí, které budou tento den přístupné zdarma. Návštěvníci se podívají do prostor strážního domku, kde mohou shlédnout výstavu „Páni na Šternberku“. V objektu bývalé šatlavy bude připravena prohlídka nově instalovaného depozitáře kamenných fragmentů a expozice věnovaná kamenictví.

V areálu hradního parku otevřeme návštěvníkům objekt ledovny, technické památky hradu. Zdarma bude v rámci oslav DED i samostatný okruh „Liechtensteinská dominia střední Moravy“.

Srdečně zveme všechny zájemce o historii na oslavy Dnů evropského dědictví, které se uskuteční v neděli 17. září 2023 od 10 do 15 hodin na hradě Šternberk.

VÍCE INFORMACÍ A PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dny evropského...

Selský DvůrŠtěpánov (6.1 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (15.8 km)

Theatre HotelOlomouc (16 km)