Salvador Dalí: Zrození tekuté touhy

Salvador Dalí: Zrození tekuté touhy

Adresa:

Třinec, náměstí Svobody 526

Termín: 26.1.2018 25.3.2018
Vstupné:

30/20/16 Kč

26led - 25bře celý den

Žánr: výstavy


Nejsvéráznějšího a nejkontroverznějšího představitele světového surrealismu Salvadora Dalího představí výstava „Zrození tekuté touhy“ v Muzeu Třineckých železáren a města Třince.

Návštěvník zhlédne sedmdesát prací, které se skládají z velkoformátových číslovaných grafik, které prezentují nejslavnější motivy tvorby Salvadora Dalího. Dále pak soubor Otčenáš (celkem 8 grafik, v Čechách ne příliš známých), téměř dvacet grafik Flordali - vtipnou formou vytvořený „herbář“, ukázky z díla Danteho Božské komedie a 39 faksimilií zkušebních tisků a desátého výtisku ilustrací ke Zpěvům Maldorovym, které byly vystavené na jediné české výstavě Salvadora Daliho v Praze R. 1967 za účasti autora.

Výstava přiblíží, život Salvadora Dalího, španělského surrealistického malíře. Který vynikal svými extrémními názory, jedinečným pohledem na svět a nezapomenutelným, vždy rozporuplně přijímaným, uměním. Jeho vize přesahovaly hranice bizarnosti, svými exhibicemi fascinoval davy, stal se miláčkem Hollywoodu a žijící legendou. Jeden z největších umělců 20. století byl považován za šílence i génia, přesto svá díla prodával za miliony dolarů. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Salvador Dalí: Zrození...

Restaurace a Penzion u MarynyJablunkov (12.5 km)

Wellness Hotel BahenecPísečná (14.6 km)

STING ApartmentsHavířov (22.4 km)