Adventní koncert TA Grupa

Adresa:

Orlová, Petra Cingra 482

Termín: 3.12.2016
Vstupné:

Dobrovolné vstupné

3prosinec sobota 16:00

Žánr: koncertypop


Nadační fond Přátel kulturní památky Kostel SCEAV zve na předvánoční rozjímání v podobě adventního koncertu, který se bude konat v sobotu 3. prosince 2016 v 16 hodin v evangelickém kostele v Orlové - Městě (Cingrův kopec).

Adventní koncert bude plně v režii Komorního pěveckého sboru TA Grupa, který působí při Místní skupině Polského kulturně osvětového svazu v Českém Těšíně. Vstupné je dobrovolné. Výtěžek z koncertu bude věnován na zakoupení nových varhan. Koncert bude pojat netradičně a bude se skládat ze tří částí: V první části zazní skladby gospelového typu, lidové a populární žánry. Ve druhé části zazpívá sólo Komorní pěvec Klemens Słowioczek. Polské i české koledy uslyšíme na závěr koncertu.

Pár slov o souboru TA Grupa: Uměleckým vedoucím sboru je Mgr. Krystyna Suszka. Vede sbor se skutečně uměleckým šarmem a originálními nápady. Se sborem spolupracuje Mgr. Karol Suszka, ředitel a režisér Těšínského divadla. Sbor koncertuje jak v Česku, tak i v Polsku, např. v Krakově, Ustroniu, v polském Cieszynie a okolí. Významným členem souboru TA Grupa je již zmíněný sólista Mgr. Klemens Słowioczek, který obohacuje vystoupení sboru sólovými áriemi, a také se podílí na zdokonalování souboru jak hudebně, tak i umělecky.

Je absolventem brněnské JAMU, působí jako pedagog v oboru sólového zpěvu na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Jako baryton hostuje v Komické opeře v Berlíně. Jeho hudební umění nyní můžeme obdivovat také na operní scéně Národního divadla moravskoslezského Antonína Dvořáka v Ostravě. Ve druhé části za klavírního doprovodu Dr. Romualda Gąsiora zazpívá skladby z děl A. Dvořáka, W.A.Mozarta, Giuseppe Giordana a Stanislawa Moniuszki.

Pro účastníky adventního koncertu bude zajištěn autobus od orlovské nemocnice k evangelickému kostelu a po koncertě zpět. Odjezd od nemocnice je v 15:30 a zpět od kostela v 18:00 h.. Nadační fond zve spoluobčany Orlové i okolí na toto jedinečné netradiční adventní kulturní zastavení v předvánočním shonu. Nebudete zklamáni, naopak garantujeme nevšední kulturní zážitek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Ostravě Akce v obci Orlová

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Adventní koncert TA...

STING ApartmentsHavířov (6.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (10.1 km)

Zámek ZábřehOstrava (15 km)