koncert Chanson Tap v Café čítárna

koncert Chanson Tap v Café čítárna

Adresa:

Třinec

Termín: 21.5.2016
Vstupné:

90

21květen sobota 19:00

Žánr: koncertyjazzblues


Šárka Secová je rodačka z Českého Těšína. Hudební vzdělání získala na místní ZUŠ, kde navštěvovala obor sólový a sborový zpěv a hru na kytaru. Už jako malá si zamilovala šansony Hany Hegerové. Šárčina nezaměnitelná altová barva hlasu ve spojení se spontánním, energickým, osobitým projevem si získává publikum napříč generacemi.

Zpívá česky, slovensky, polsky, anglicky a francouzsky. Její doménou je šanson, blues, jazz, soul... Igor Šelešovský hrál od dětství na celou řadu nástrojů - akordeon, flétna, klarinet, bicí, piano, kytara, z nichž se postupem času začal věnovat především kytaře. Studoval brněnskou konzervatoř, kde od kytary dezertoval k pianu a ke konci studia konzervatoř opustil, protože zde začal ztrácet radost z hudby.

Během studia jej velmi ovlivnil jazzový kytarista Milan Kašuba, ke kterému chodil na soukromé hodiny a hraní v kapele s brněnskou šansoniérkou Janou Musilovou. Poté strávil několik let v zahraničí hraním na ulici - Itálie, Francie, Španělsko, Turecko, Kalifornie, Anglie, Irsko. Na konci tříletého pobytu v Dublinu, kde jej krom hudby živila i práce zahradníka se seznámil s technikou hry "eight finger guitar tapping," ve které se našel a věnuje se ji doposud.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce koncert Chanson Tap v...

Restaurace a Penzion u MarynyJablunkov (13.5 km)

Wellness Hotel BahenecPísečná (15.5 km)

STING ApartmentsHavířov (21.6 km)