Astor Piazzolla (Bezručova Opava)

Astor Piazzolla (Bezručova Opava)

Adresa:

Opava, Janská 7

Termín: 19.9.2023
Vstupné:

120,-

19září úterý 19:00

Žánr: filmdokument kino Opava


_filmový dokument o světoznámém skladateli / film je promítán ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky

Argentina, 2017, 70‘


Dokumentární film Astor Piazzolla (1921–1992) je věnovaný jednomu z největších průkopníků klasického argentinského tanga. Pojednává o melancholii v Piazzollově hudbě a některá jeho díla propojuje se zlomovými etapami skladatelova života.
Astor Piazzolla byl významný argentinský skladatel, bandoneonista a hudebník, který se proslavil svým význačným přínosem k žánru tanga. Narodil se v Mar del Plata v Argentině a od mládí projevoval neuvěřitelný talent pro hudbu. Piazzolla nejdříve studoval klasickou hudbu a následně se věnoval jazzu a argentinskému tangu, což mu umožnilo zkombinovat různé hudební styly a vytvořit unikátní zvuk.
Jeho nejvýznamnějším přínosem byla transformace tradičního tanga z jednoduchého lidového žánru na sofistikovanou formu umělecké hudby. Své dílo nazval „nuevo tango“ (nové tango) a přinesl do něj harmonii, rytmus a inovativní hudební struktury, čímž získal uznání jak mezi kritiky, tak mezi posluchači po celém světě.
Jeho kompozice, jako je například „Libertango,“ „Adiós Nonino“ nebo „Oblivion,“ jsou dnes známé po celém světě a staly se klasikou tango hudby. Piazzollaovy skladby ovlivnily mnoho hudebníků a inspirovaly další generace umělců k experimentování s tradičními hudebními žánry.

Režie: Pablo Rho
Scénář: Guillermo Stamponi
Hrají: Laura Escala Piazzolla, Daniel Piazzolla, Horacio Ferrer, Víctor Oliveros, Guillermo Bermúde​

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Opava Akce v obci Opava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Astor Piazzolla...

Zámek ZábřehOstrava (27.5 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (38.7 km)

STING ApartmentsHavířov (40.1 km)