Výstava jednoho díla ze sbírek Gvuo: Viktor Kolář

Výstava jednoho díla ze sbírek Gvuo: Viktor Kolář

Termín: 7.3.2023 4.6.2023

7bře - 4čer celý den

Žánr: výstavyumění výtvarné umění fotografie galerie Ostrava


Dvacáté první dílo vybral molekulární biolog Mgr. Lukáš Čermák, Ph.D., vedoucí Oddělení nádorové biologie, Ústav molekulární genetiky AV ČR, Praha, v. v. i.

"Fotografie je mžik oka. Kus světla, kus doby, zbytek ze světa co byl. Tak jak to zachytil Viktor Kolář, mi to připadá akorát."

Lukáš Čermák

Výstavy v období, než bude postavena přístavba Domu umění s poetickým názvem Bílý stín, kterou navrhl architekt Josef Pleskot, rozšiřují povědomí o rozsáhlé sbírce GVUO, pro niž galerie v současnosti nemá výstavní prostory. Výstavní projekt navíc galerijní sbírku představuje jako živý organismus, který se neustále rozrůstá.

Výstavy jsou kromě aktivní součásti výstavního plánu a svébytného poutače galerijní sbírky také generátorem barevnosti nové grafické tváře galerie. Na základě vybraného díla grafici vytvářejí barevnou škálu, která je v daném měsíci použita na pozadí například čtvrtletních nebo měsíčních programů.

Kurátoři výstav, kteří se mění stejně jako zvolené dílo, jsou různorodé osobnosti z řad literátů, výtvarných umělců, divadelníků, architektů, vědců, hudebníků, restaurátorů a dalších profesí, které se primárně uměnovědou nezabývají. Jejich citlivost a invence z nich však může učinit kurátora výstavy jednoho díla.

Otevřeno:

Út - Ne: 10:00 - 18:00 hod.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava jednoho díla...

Zámek ZábřehOstrava (4.4 km)

STING ApartmentsHavířov (11.2 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.5 km)