David Hanvald / Rukopis převzít nejde!

David Hanvald / Rukopis převzít nejde!

Adresa:

Liberec, Masarykova 723/14

Termín: 25.9.2020 29.8.2021
Vstupné:

100 Kč, snížené 50 Kč, rodinné 200 Kč

25zář - 29srp celý den

Žánr: výstavyumění moderní umění současné umění geometrické umění abstrakce konceptuální umění severní čechy podzimní výstavy zimní výstavy

Umělci: David Hanvald


David Hanvald (nar. 1980 Liberec) patří v současnosti zcela určitě mezi nejvýznamnější umělce spjaté s regionem Liberecka, jejichž věhlas daleko přesahuje hranice České republiky. Již řadu let prostřednictvím geometrické abstrakce reaguje na podněty moderny pomocí cyklického zpracování myšlenkových představ a přehodnocování podnětů ikonických osobností moderního umění. Výstava představí jeho cyklus obrazů s názvem Stavebnice, obohacen o nejnovější textové kaligrafie.

Cyklus Stavebnice vedle konceptuálních otázek (jak vystavovat obraz mimo tradičně vžitou rovnou stěnu a tradičně vžitý úhel návštěvníkova pohledu a jak jej adjustovat do prostorových objektů) reaguje i na osobní rodinnou situaci autora, v níž má autor možnost být v intenzivním kontaktu s kouzelným světem dětských her a stavebnic. Tvorba Davida Hanvalda originálním způsobem představuje syntézu racionální (de)konstrukce a hravého přístupu, navazování na moderní umění a jeho konceptuální popření. Díky živému a expresivnímu gestu má téměř magickou přitažlivost.

K výstavě vychází katalog.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Liberec Akce v obci Liberec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce David Hanvald / Rukopis...

Wellness Hotel BabylonLiberec (1 899 metrů)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (4.7 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (15.2 km)