Oslavy výročí ukončení první světové války - Jablonec nad Nisou

Oslavy výročí ukončení první světové války - Jablonec nad Nisou

Adresa:

Jablonec nad Nisou, Tyršův park

Termín: 27.10.2018
Vstupné:

zdarma

27říjen sobota 10:00

Žánr: ostatní akceslavnosti historie vojenské akce rodina děti hudba technika zdarma


Oslavy, které 27. října proběhnou v Tyršově parku od 10 do 16 hodin, v sobě propojí bohatý kulturní program se zajímavou vojenskou historií. Díky spolupráci s vojenskými nadšenci návštěvníci akce zjistí, jak se nejen bojovalo, ale i jak se žilo vojákům během první světové války. Budou si moci prohlédnout dobové uniformy, jejich zbraně, vybavení a například i vojenskou kuchyň. Po celý den je připraven bohatý kulturní program pro celou rodinu. Těšit se můžeme na Spolek jabloneckých dam a pánů s hudebními hosty Petrem Hájkem a Pražským Hradčanským orchestrem, Auroru JasBand, Mladou dechovku, Izerínu a další. Ruda Hancvencl za dětmi přijede se svým divadélkem.

Připraveny jsou také rozhovory s historiky a znalci jablonecké minulosti. Návštěvníci si budou moci prohlédnout automobilové veterány a svézt se historickou tramvají. Slavnostní odpoledne uzavře Iuventus, Gaude! svým koncertem od 16 hodin v kostele Sv. Anny.

Celá akce v sobě propojí jak sváteční náladu připomenutí vzniku první republiky, tak i vzpomínku na padlé a zároveň nabídne kvalitně strávený čas pro celé rodiny, okořeněný atmosférou historie. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce