Dvojkoncert kapel Zrní & Poletíme?

Adresa:

Rychnov nad Kněžnou, Trčkova 979

Termín: 22.10.2016

22říjen sobota 20:00

Žánr: koncertyRockPopIndie

Umělci: ZrníPoletíme?


DVOJKONCERT KAPEL ZRNÍ & POLETÍME?! KDY: 22. ŘÍJEN 2016 KDE: DANCEPIVOVAR, RYCHNOV NAD KNĚŽNOU DVEŘE OTEVŘENÉ OD 20:00 HODIN

Poletíme? kladou důraz na vtipné, poetické a současně přímočaré texty. Odlehčenou formou vypráví o složitých nebo smutných věcech, přesto však dýchají barevnou a veselou náladou a jsou plné svižné rytmiky. Na koncertech se budete smát, tančit nebo vám přeběhne mráz po zádech, když v písni pojmenují váš problém.

S Poletíme? se rozhodně nudit nebudete, což mohou potvrdit návštěvníci festivalů United Islands, Colours of Ostrava, Jam Rock, Rock for People, Trutnov a dalších. Už jen díky netradičnímu nástrojovému obsazení, se kterým kapela dobře zvládá punk, stejně jako jazz. Jejich hudbu si na internetu stáhlo již více než 50.000 lidí. Kapelníkem, hráčem na banjo, zpěvákem, textařem a zásadní osobností kapely je výtvarník Rudolf Brančovský.

Umělcův netrénovaný hlas, stále více poškozený kouřením a pitím, stojí na podiu stejně sebejistě, jako starý kapitán dávné plachetnice pevně rozhodnutý obeplout svět. Jeho posádku pak tvoří šestice mořských vlků, kteří vědí přesně, co mají dělat, aby plavba dopadla dobře. Přes fakt, že lodě většinou cestují vodou, se tito námořníci nevzdávají naděje, že jednou s touto lodí opravdu poletí! Diskografie: 2014 – Turbošansón (Supraphon) 2012 – Kroskántry (Indies) 2010 - Skupina dobře vypadajících mužů (Indies) 2009 - Jednoduché písničky o složitém životě (Indies)

ZRNÍ špička české alternativní scény Pokud váháte, do jaké škatulky je zařadit, vězte, že kapele jsou žánry fuk. A když se jich někdo zeptá, odpoví: něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen. Co však lze prohlásit bez okolků je skutečnost, že se jedná o špičku české hudební scény. Jakmile je uslyšíte naživo, dostanou vás. A proto na ně lidi chodí. Jejich projev je stejný jako jejich muzika: osobitý, hypnotický, hutný, energický, uvěřitelný.

Ačkoliv zpívají česky, jsou světoví. To dokazuje mimo jiné i fakt, že byli v loňském listopadu vybráni jako jediný český headliner pro pražský showcasový festival Nouvelle Prague, kde upoutali pozornost zahraničních agentů a delegátů. Zaujali také ředitelku Colours of Ostrava, Zlatu Holušovou, díky které vzniklo unikátní propojení Zrní & Janáčkovy filharmonie Ostrava, které si odbylo premiéru právě na festivalu Colorus, na hlavní scéně v hlavní čas hned po Björk.

Aby těch úspěchů nebylo málo, tak jejich poslední deska Následuj kojota byla nominována na cenu kritiky Apollo, a také na Cenu Anděl 2014 hned ve třech kategoriích: kapela roku, alternativní deska roku a klip roku (videoklip Loďky). Za zmínku stojí i výtvarná složka desky od grafika a výtvarníka Aleše Fulína, který za ní získal prvenství v soutěži o nejlepší hudební design Megaton Fashion Show. Zrní jsou také držitelé sošky Anděla za rok 2012 jako Objev roku za minulou desku Soundtrack ke konci světa. Ta byla nominována na téměř všechny hudební ceny v ČR. 

Zrní je pětičlenná kapela z Kladna. Ve stejném složení jsou spolu již od roku 2001. Jejich hudba je něco mezi rychlým městem a mlžným lesem – osobitá, vynalézavá, hravá, dynamická, barevná a plná emocí. Z pódia z nich energie...
Poletíme? jdou přímo k jádru věci. Díky chytlavému propojení rocku, swingu, punku, folku a country okořeněnému pořádnou dávkou energie, posypanou štiplavou porcí originálního humoru se jim to daří. Život je krátký, tak proč...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Královéhradecký kraj Akce v obci Rychnov nad Kněžnou

Podobné akce

10květen pátek 17:00

10květen pátek 20:00

Mňága a Žďrop

, Náměstí republiky 999 Koncert

Ubytování v okolí akce Dvojkoncert kapel Zrní...

Ubytování VernerDeštné v Orlických horách (15.5 km)

Wellness Hotel VyhlídkaNáchod (26.8 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (31.8 km)