Letní měsíce zaplní galerii jičínského muzea nová výstava Divadla bratří Formanů Konírna čarokrajná. 

Výstava Konírna imaginární, která se uskutečnila v roce 2018, zaznamenala u návštěvníků velký úspěch. Navíc přesně zapadla do konceptu muzea hry, neboť obsahovala mnoho interaktivních prvků. Jednalo se o výstavu, která silně pracovala s motivem koně a konírny, to znamená, že byla přímo adaptována na atmosféru prostoru zámecké galerie (bývalé Valdštejnovy konírny).

Představovat Divadlo bratří Formanů není pro obyvatelé Jičínska těžkým úkolem, kromě zmíněné výstavy se v nepravidelných intervalech objevovalo mj. také s projekty Obludária či jiných. Uskupení Divadla bratří Formanů je živoucím společenstvím bez stálé scény a uceleného souboru, společenstvím svázaným blízkým názorem na práci i na způsob života. Pohyb, hra, setkávání a nezávislost jej přivádějí do prostředí často nedivadelních, ale provokujících svou atmosférou, historií a vnitřní sílou. Pro každý projekt vzniká nový tým, vytvářející vždy poněkud odlišný osobitý náboj, vlastní náladu nutnou pro nalezení toho pravého divadelního tvaru. Nejinak přistupuje uskupení i k výstavním projektům.

Výstava Konírna čarokrajná má ambici pokračovat v duchu výstavy předchozí, překračovat a doplňovat ji. Přijďte se o tom přesvědčit na vlastní smysly.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Konírna čarokrajná

Rezidence Věž JičínJičín (388 metrů)

Středověký hotel DěteniceDětenice (14.8 km)

Zámek DěteniceDětenice (14.8 km)