Zahájení cyklistické sezóny na cyklostezce Brno Vídeň

Zahájení cyklistické sezóny na cyklostezce Brno Vídeň

Adresa:

Židlochovice, Masarykova 100

Termín: 28.4.2018
Vstupné:

zdarma

28duben sobota 13:00

Žánr: sportcyklo


Srdečně Vás zveme na Zahájení cyklistické sezóny na cyklostezce Brno Vídeň.

Cyklistická stezka Brno-Vídeň spojuje dvě středoevropské metropole. Prochází převáženě jižní Moravou a dolnorakouské oblasti Weinviertel. Oba regiony jsou proslulé vínem, vinicemi a vinařskou kulturou. Díky množství atraktivních cílů a mírnému terénu jsou ideálním místem pro cykloturistiku.

Samotná stezka, vedoucí z Brna přes Modřice, Židlochovice, Pasohlávky a Nový Přerov k hraničnímu přechodu Hevlín/Laa an der Thaya a dále přes Mistelbach do Vídně, měří více než 130 km. Cyklistická stezka je vedena mimo frekventované silnice po samostatných komunikacích pro cyklisty nebo po méně frekventovaných silnicích III. třídy. Díky mírnému klimatu je možné využít stezku téměř v každou roční dobu.

Na moravském úseku je k dispozici 15 originálních cyklistických odpočívadel s mapou trasy. O cyklistickou stezku pečuje Sdružení cyklistická stezka Brno-Vídeň, v níž jsou sdruženy obce a občanská sdružení působící v koridoru stezky.

Na tuto páteřní trasu cyklostezky navazují další tématické okruhy, které spojují trasu se zajímavými místy v jejím okolí. Tématické okruhy zavedou návštěvníky na místa s mimořádným historickým a prehistorickým významem (Dolní Věstonice, Hradisko, Pouzdřany apod.), do blízkosti vyhlášených ornitologických lokalit v okolí novomlýnských nádrží, mezi vinice, sady a vinné sklípky.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Brně Akce v obci Židlochovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zahájení cyklistické...

Wine Wellness Hotel AmandeHustopeče (13.6 km)

Vinný sklep a penzion HerbenkaHustopeče (14.1 km)

Ubytování U VojtěškyPasohlávky (16.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...