Ve vietnamské kultuře se rodina alespoň jednou za den sejde u stolu, nejčastěji to bývá u večeře. Na stole jsou všechny chody připravené současně. Za zmínku stojí i způsob rozmístění jednotlivých chodů. Uprostřed stolu je obvykle umístěna velká miska s rýží a kolem ní jsou soustředěny ostatní chody (maso, zelenina, polévky, zálivky a omáčky).
Při přípravě pokrmů se zohledňuje souhra jin a jang (konkrétně v jídle „jsme to, co jíme“). Suroviny jsou podle této filozofie buď horké (jan), chladné (jin) nebo neutrální (např. rýže). V každém pokrmu se snoubí harmonie chuti, aby byl výsledek v souladu s filozofií jin - jan.
Uvítáme vás: vietnamskou překapávanou kávou
Tradiční vietnamská večeře:
- Cuketová polévka se slávkami a koriandrem
- Vepřové maso obalené v betelovém listu - tento pokrm se hodí jako vynikající předkrm, chuťovka, nebo se dá proměnit v pořádné jídlo v kombinaci s přílohou
- Rýže - ve Vietnamu se nejčastěji vaří jasmínová a lepkavá rýže (na rozdíl od jasmínové je těžká a lepivá, vhodná např. ke snídani)
- Restovaný salát pak choi s houbami shitake
- Vietnamská kobliha - původem z Číny, je velmi oblíbeným snackem, nejenom ve Vietnamu, ale i v mnoha asijských zemích
- Exotické ovoce – různé druhy, podává se závěrem každé večeře
Vietnamci mají ve zvyku při vaření používat pouze hůlky. Neradi bychom vás o tuto možnost ochudili, a tak u nás dostanete vlastní hůlky a budete si moci vaření hůlkami také vyzkoušet :-)
Více informací o akci Kurz vaření: Tradiční vietnamská večeře na www akce
Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!
Podobné akce
Ubytování v okolí akce Kurz vaření:...
Restaurace a hotel OlbergBlansko (19.6 km)
Wellness hotel PanoramaBlansko (24.4 km)
Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (24.8 km)