Napoleon v Brně

Napoleon v Brně

Termín: 18.11.2017
Vstupné:

zdarma

18listopad sobota 17:00

Žánr: ostatní akcevideozdraví


V 17 hodin proběhne před kostelem sv. Tomáše na Moravském náměstí zahájení akce a od protějšího parku pak bude po 17. hodině vyrážet průvod cca 20 vojáků na koních v čele s Napoleonem. Průvod projede historickým centrem města a bude končit kolem 17:45 na Kapucínském náměstí.

Z balkonu Biskupského dvora pozdraví císař Napoleon brněnské občany. Následně budou mít návštěvníci možnost zhlédnout unikátní velkoplošnou projekci (videomapping), který bude promítnut přímo na budovu Biskupského dvora. Celý program doplní divadlo historie v pohybu EXULIS svými představeními pojednávajících o životě brněnských občanů za pobytu francouzských vojsk v roce 1805.

V 19:15 proběhne modlitba za oběti válek v katedrále sv. Petra a Pavla a návštěvníci se budou moci pokochat výhledem na večerní Brno přímo z věže katedrály. Kdo zůstane v Biskupském dvoře, uvidí videodokument o Napoleonově tažení Evropou v roce 1805 a k tomu si bude moci pochutnat na dobových plackách. V další části programu zhlédnou návštěvníci další divadelní vystoupení – tentokrát bude pojednávat o vzájemném vymezování si pozic mezi francouzskými důstojníky, během kterého se určitě najde i nějaký ten důvod k souboji. Finále večera bude završeno videomappingem, který znovu oživí fasády Biskupského dvora.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Napoleon v Brně

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...