Bohuslav Woody Vašulka: Mystery of Memory

Bohuslav Woody Vašulka: Mystery of Memory

Adresa:

Brno, Špilberk 210/1

Termín: 15.9.2016 6.11.2016

15zář - 6lis celý den

Žánr: výstavy


Výstava Mystery of Memory představí výběr z tvorby brněnského rodáka Bohuslava Woodyho Vašulky (1937), světoznámého průkopníka videoartu žijícího v Santa Fe v Novém Mexiku, který proslul jako zakladatel legendárního centra alternativní mediální kultury The Kitchen v New Yorku.

Vedle typických děl se výstava zaměří na Vašulkovy méně známé práce od 60. let po současnost. Budou představeny velkoplošné tisky i klíčové videoprojekce a interaktivní triády z computerstudies. Centrálním bodem výstavy bude jedna z Vašulkových interaktivních multimediálních instalací z monumentálního opusu Brotherhood / Bratrství, na kterém umělec pracoval v 90. letech, kdy spolupracoval s Media-archivem FaVU VUT v Brně.

Vedle uskutečněných souborných výstav, které Vašulkovi připravilo např. Museum of Modern Art v San Franciscu, International Communication Committee v Tokiu nebo Zentrum für Kunst und Medientechnologie v Karlsruhese, se Muzeum města Brna stane další institucí, která ve svém výstavním programu dává taktéž prostor pro umění nových médií. V případě Woodyho Vašulky má tento záměr hned vícero opodstatnění.

Výstava jednak představí Vašulkovo dílo fragmentárně zastoupené ve stálé expozici muzea v adekvátní šíři a jednak připomene dílo a myšlení umělce, který vyšel z brněnského prostředí, etabloval se mezi nejvýraznější představitele světového videoartu, s Brnem udržuje kontakty (po revoluci zde položil základy multimediálního výzkumného centra), avšak jehož význam je ze strany domácího publika pořád paradoxně podceňován.

Komentovaná prohlídka výstavy se koná v úterý 11. 10. 2016 v 16:30 hodin. Výklad povedou její kurátoři Tomáš Ruller a Ilona Víchová.
Sraz účastníků u hlavní pokladny na Špilberku v 16:30 hodin.
Vstupné je stejné jako do výstavy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bohuslav Woody Vašulka:...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...