Pro školy: Dny životního prostředí a Dny prevence

Pro školy: Dny životního prostředí a Dny prevence

Adresa:

Brno, Moravské náměstí 3

Termín: 30.5.2016 3.6.2016

30kvě - 3čer celý den

Žánr: ostatní akcedětskézdarmadebata


Zveme všechny základní a střední školy na Dny životního prostředí a Dny prevence s Mallory v Univerzitním kině Scala ve dnech 30. května – 3. června. V nabídce je program pro 1. i 2. stupeň ZŠ i pro SŠ a gymnázia. Můžete si rezervovat místa pro svou třídu / školu dle harmonogramu níže. ~ ~

~ DNY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ~ ~ ~

Jedná se o sérii filmových projekcí s tématikou přírody, ekologie a vlivu člověka na životní prostředí. Program: FILM PŘÍBĚH LESA Doporučujeme pro ZŠ, zejména 1. stupeň, ale i starší ročníky (film zaujme i 6. a 7. třídu). Film s českým dabingem. Termíny: - Pondělí 30. května 8:30 - Středa 1. června 8:30 - Pátek 3. června 10:30 O filmu: Po úchvatných dokumentech Mikrokosmos, Ptačí svět a Oceány přicházejí Jacques Perrin a Jacques Cluzaud s Příběhem lesa. Ne tropického pralesa s exotickou zvěří, ale toho nám dobře známého lesa, který máme za humny a který pulsuje překvapivě bohatým životem.

Tou nejmodernější technikou natáčeli tvůrci čtyři roky na desítkách lokací po celé Evropě, dokonce žili v lese se sledovanými divokými zvířaty. Jen díky unikátním metodám natáčení dokážou autenticky převyprávět příběh lesa od doby ledové až po současnost a zachytit vzrušující koloběh života v něm, který ohromí dospělé i dětské diváky. Témata: evropský les a jeho vývoj od pravěku po současnost, život zvířat v lese v průběhu ročních dob, evropská lesní fauna, zásahy člověka do vývoje lesa, motiv udržitelnosti životního prostředí FILM NEBE A LED Doporučujeme pro ZŠ (7. – 9. třída) a SŠ.

Projekce filmu doplníme debatami s předními českými odborníky na polární výzkum, účastníky mnohých polárních expedic a vědci, zabývajícími se vztahem arktického ledu a globálního oteplování. Vyprávět budou o tom, jak to probíhá na expedici, jak se zapojují čeští vědci, jak to vypadá na české polární stanici apod. Jména hostů budeme aktualizovat. Termíny: - Středa 1. června 10:30 - Čtvrtek 2. června 8:30 O filmu: Oscarový režisér Luc Jacquet (Putování tučňáků) ve svém novém celovečerním dokumentu popisuje sérii dobrodružných cest francouzského polárníka a vědce Clauda Loriuse na Antarktidu, které vedly až k objevení a popsání jevu, dnes dobře známého jako „globální oteplování“.

Na příběhu odvážného vědce a jeho přelomového objevu ukazuje režisér, jaký dopad může mít chování člověka na budoucnost naší planety. Témata: výzkum globálního oteplování a jeho historie, zakladatel myšlenky globálního oteplování na základě výzkumu polárního ledu Claude Lorius, klima a jeho proměny, ekologie, polární výzkum ~ ~ ~ DNY PREVENCE S MALLORY ~ ~ ~ Jedná se o projekce se speciálním doprovodný programem k novému časosběrnému dokumentárnímu filmu Heleny Třeštíkové s názvem Mallory.

Hlavním hostem všech projekcí bude protagonistka filmu Mallory osobně. MALLORY Doporučujeme pro SŠ a gymnázia, ale i starší ročníky ZŠ (7. - 9. třída). Termíny: - Pondělí 30. května v 10:30 - Úterý 31. května v 8:30 O filmu: Po unikátních časosběrných dokumentech Marcela, René a Katka přichází dokumentaristka Helena Třeštíková s novým filmem, v němž 13 let sleduje hlavní hrdinku Mallory, která se po těžkých životních peripetiích odhodlaně snaží vrátit do běžného života. S Mallory se život nemazlil, ona se však po porodu syna dokázala vymanit z drogové závislosti a zvládla i období, kdy se ocitla s dítětem na ulici a žila jako bezdomovec.

Mallory dnes na střední odborné škole studuje obor Sociální činnost a své uplatnění nakonec nalezla v pomoci těm, jejichž životy zná nejlépe – lidem na okraji společnosti. Film Mallory je tak kromě jiného filmem o naději, že každý má šanci změnit svůj život. Po předchozím úspěchu filmu Katka, zařazujeme film Mallory do programu preventivních projekcí. Jak možná znáte sami ze své vlastní zkušenosti, film Katka už pozitivně ovlivnil několik generací školáků. Věříme, že Mallory bude působit stejně i na vaše nové žáky.

Témata: protidrogová prevence, sociální tématika, bezdomovectví, pomoc druhým, sociální politika státu Vstupné na projekci je 60 Kč/žák, pedagogický doprovod zdarma. Jak postupovat, pokud chcete se svými žáky projekci navštívit? Vyberte si nejvhodnější datum, kontaktujte nás na alena@kinoscala.cz a uveďte počet míst pro rezervaci. Sál Univerzitního kina Scala má kapacitu 475 míst. Můžete se přihlásit třeba jen s jednou třídou. Kapacitu sálu budeme postupně zaplňovat dle příchozích rezervací. Vstupné budete platit až na místě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

30duben úterý 15:00

Pálení čarodějnic 2024 - Líšeňská rokle Brno

, travnatá plocha mezi zastávkami Masarova a Kotlanova tramvaje čís. 8 Ostatní

Ubytování v okolí akce Pro školy: Dny...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.6 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.3 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...