Himaláje s Trávou | DIÁKY ve Scale

Himaláje s Trávou | DIÁKY ve Scale

Adresa:

Brno, Moravské náměstí 3

Termín: 11.5.2016

11květen středa 20:30

Žánr: ostatní akcepřednášky


DIÁKY - KINO SCALA | Cestovatelské přednášky, které si zaslouží velký sál a velké plátno. Honza „Tráva“ Trávníček: Expedice K2 + Manáslu (s Miri Jirkovou) ▶ Jak se mění lezení na osmitisícovky? A za co tam stojí lidský život? Honza “Tráva“ Trávníček je jeden z nejúspěšnějších českých himálajských lezců.

Podíval se vrcholy čtyř osmitisícovek, včetně Annapurny a K2. Do Brna nám přijede vyprávět o svých posledních dvou velkých expedicích: K2 (2014) a Manáslu (2015). ▶ Právě zdoláním K2 (8 611 m) si odškrtnul svou už čtvrtou osmitisícovku, kde stanul jako 5. Čech a 200. na světě bez použití umělého kyslíku.

Povedlo se mu to s Radkem Jarošem, který tímto výstupem dokončil Korunu Himaláje. Jak probíhala expedice? Jaké museli kluci řešit problémy? Jaké brali ohledy na jedinou ženu reportérku Lucii Výbornou? Jak se vyrovnali s filmovým štábem? Jak se připravit fyzicky na takovou expedici? A jak psychicky?

▶ Po úspěšném zdolání vrcholu obávané, druhé nejvyšší hory světa - K2 se Honza vydal se svou životní parťačkou Miri Jirkovou (do Brna přijede vyprávět taky!) do Nepálu zdolat Manáslu (8163 m). Expedice, za níž se skrývá příběh o záchraně lidského života, za který si na začátku dubna převzali Honza a Miri se skupinou dalších horolezců cenu Fair Play 2015, otevře mimo jiné otázky: Jak se změnil Nepál za pět let od Trávovi expedice Manáslu 2011?

Jak se na něm podepsalo zemětřesení? Jaká byla pro Miri první zkušenost z nejvyšších hor? A v neposlední řadě - jak se mění lezení na „osmitisícovky“ a za co tam stojí lidský život? Vstupenky k dostání na pokladně kina nebo v online předprodeji.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Himaláje s Trávou |...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...