Hangmen

Hangmen

Adresa:

Brno, Moravské náměstí 3

Termín: 17.5.2016

17květen úterý 20:30

Žánr: ostatní akce


Držitel Oscara Martin McDonagh (divadelní hry Osiřelý západ, Mrzák Inishmaanský, film V Bruggách) se po dvanácti letech vrátil na londýnské jeviště s další skvělou černou komedií. Divácky i kriticky oblíbená novinka nominovaná na tři ceny Olivier se odehrává v den, kdy Británie zrušila trest smrti. Představení v režii Matthewa Dunstera už získalo Evening Standard Award za nejlepší scénu a nyní je nominované na ceny Olivier za nejlepší novou hru, režii a scénu.

Kromě kritického úspěchu se těšilo i mimořádnému diváckému zájmu. Hra měla premiéru na podzim 2015 ve slavném nekomerčním divadle Royal Court, NT Live inscenaci natočilo během její druhé štace v divadle Wyndham’s na West Endu, kde se hrála od 1. prosince do 5. března. Ve své malé hospodě v severoanglickém Oldhamu je Harry Wade (David Morrissey – Živí mrtví, Vražda v Orient Expressu, Králova přízeň) něco jako místní celebrita.

Ovšem co bude druhý nejlepší popravčí v Anglii dělat v den, kdy v Británii zrušili trest smrti pověšením? Jeden začínající novinář se nemůže dočkat, jak bude Harry na tuto zprávu reagovat. V hospodě ale kromě reportéra a štamgastů posedává i Wadeův bývalý asistent Syd (Andy Nyman – Peaky Blinders Gangy z Birminghamu, Horší než smrt) a podivný mladík Moody (Johnny Flynn – Sils Maria, divadelní Richard III. a Večer tříkrálový s Markem Rylancem).

A oba mají pro svou návštěvu postranní motivy… https://www.youtube.com/watch?v=QsoRhUESc30 vstupné: 250 kč držitelé British Council Card 210 kč hromadná sleva pro školy 220 kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hangmen

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...