Prázdniny v Brně odstartuje nová akce Léto na Prýglu

Adresa:

Brno

Termín: 30.6.2022 2.7.2022
Vstupné:

zdarma

30čer - 2čvc celý den

Žánr: sportprázdniny hudba koncert rodina děti přehrada Brno


Po posledním školním zvonění mohou letos děti společně se svými rodiči zamířit rovnou k brněnské přehradě. Od 30. června do 2. července se tam uskuteční první ročník akce Léto na Prýglu. Městská společnost STAREZ – SPORT, a. s., si pro návštěvníky připravila tři dny plné sportu a hudebních vystoupení. Na pláži „U Sirky“ vystoupí například známá česká kapela Buty. Vstup na akci je zdarma.

Společně s prázdninami odstartuje poslední červnový den také Léto na Prýglu. Na brněnské přehradě na pláži „U Sirky“ si jak děti, tak dospělí budou moci po tři dny vyzkoušet tradiční i netradiční sportovní disciplíny.

„Akce bude součástí celoměstského festivalu Ignis Brunensis, hosté se na ni však více zapotí. Připravili jsme pro ně sportovní park, ve kterém si budou moci jak zahrát klasické míčové sporty, například fotbal, basketbal nebo beachvolejbal, tak vyzkoušet například i netradiční teqball, který je kombinací fotbalu a stolního tenisu. Část disciplín bude probíhat i na vodě. Lidé se tak mohou těšit na aquazorbing či jízdu na plachetnici,“ přibližuje program Petr Hladík, první náměstek primátorky města Brna.

Město tak chce před prázdninami namotivovat k pohybu všechny věkové skupiny. „Pro zájemce jsme připravili hrací kartu, do níž budou moci sbírat razítka na všech sportovních stanovištích. Po odevzdání vyplněné hrací karty je čeká odměna,“ prozrazuje Hladík.

Děti mohou na akci navštívit také tvořivou dílničku, jít si zaskákat do nafukovacího hradu či zdolat překážky na opičí dráze.

Prázdniny plné zážitků, ne úrazů

První ročník Léta na Prýglu se však kromě zábavy zaměří také na edukaci. O rizicích sportovních zranění návštěvníky poučí pracovníci složek IZS, kteří budou mít na akci prezentační stany, vozidla nebo též záchranářský člun. „Letní prázdniny vždy přinášejí více úrazů než kterékoliv jiné období v roce. Proto chceme dětem i dospělým připomenout, jak se při sportu chovat, aby bylo riziko úrazu co nejmenší. Důležité je také zopakovat, co dělat v případě, pokud už ke zranění dojde, komu zavolat a jak poskytnout první pomoc,“ popisuje Martin Mikš, generální ředitel společnosti STAREZ – SPORT, a. s., která akci organizuje.

Každý ze tří dnů na brněnské přehradě nakonec vždy zakončí hudební vystoupení. Ve čtvrtek se na pódiu od 19 hodin představí písničkář Kudla. V pátek od 18.30 hodin odehraje koncert nejdříve brněnská popová kapela Jay Delver, po ní bude následovat vystoupení oblíbené skupiny Buty. V sobotu pak od 20 hodin zahraje recesistický rockový soubor Ukulele Troublemakers.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

26duben pátek 20:30

30duben úterý 15:00

30duben úterý 15:00

Pálení čarodějnic 2024 - Líšeňská rokle Brno

, travnatá plocha mezi zastávkami Masarova a Kotlanova tramvaje čís. 8 Ostatní

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?