Obrazy Viktora Viklického z období tábora nucených prací v Hodoníně u Kunštátu

Adresa:

Hodonín u Kunštátu, Hodonín u Kunštátu 76

Termín: 25.6.2022 26.6.2022
Vstupné:

zdarma

25čer - 26čer celý den

Žánr: výstavyumění výtvarné umění malba holokaust Hodonín u Kunštátu


V souvislosti s koncertem Emila Viklického v Památníku holokaustu Romů a Sintů na Moravě v Hodoníně u Kunštátu budou o víkendu 25. - 26.6. vystaveny nově získané malby Viktora Viklického. V letošním roce půjde o jedinou příležitost obrazy shlédnout.

 

Hanácký malíř Viktor Viklický byl v hodonínském táboře nucených prací vězněn komunisty v roce 1950. Během svého pobytu v táboře namaloval několik obrazů. Část z nich byla nedávno věnována památníku bývalým žákem Viktora Viklického - Jiřím Pravdou. 

Jde celkem o 6 maleb na lepence o rozměrech od A5 do A3. Zachycují pohledy na samotný komunistický tábor nucených prací a na blízké okolí. Pro památník v Hodoníně jsou tyto obrazy velmi cenné, mj. i z toho důvodu, že žádné fotografie tohoto tábora z daného období nejsou doposud známé. 

Součástí výstavy bude také portrét Viktora Viklického, jehož autorem je malíř Jiří Pravda, který Viklického obrazy památníku daroval.

 

Malby se v budoucnu stanou součástí stálé expozice památníku v Hodoníně, o způsobu jejich vystavení se bude teprve jednat. 

Shlédnutí maleb je možné v rámci návštěvy památníku zdarma sobotu 25.6. od 9 do 14 hodin, v neděli potom od 9 do 17 hodin.

Vstup do areálu v sobotu 25.6. od 14 do 17 hodin možný pouze s platnou vstupenkou na koncert Emil Viklický Trio.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?