Kdo je pan Schmitt?

Kdo je pan Schmitt?

Adresa:

Brno, Malinovského nám. 1

Termín: 25.9.2019

25září sobota 19:00

Žánr: divadločinohra komedie

Umělci: Eva NovotnáDušan HřebíčekMartin VeselýJan GrygarRoman Blumaier


Dobrých komedií není nikdy dost, a proto do Mahenova divadla přichází „novodobý Molière“ Sébastien Thiérry a ptá se: Kdo je pan Schmitt? Na vaše bránice útočí jedna z nejvtipnějších moderních frašek.

Jenže odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá! Pátrání po ní však zaručeně vzbudí salvy smíchu a nakonec snad i malé zamyšlení nad absurditou života. Stačí jedno zazvonění telefonu a život dosud spořádaného manželského páru Bérandových se obrátí vzhůru nohama. Zvlášť, když žádnou pevnou linku vlastně nemají a nejmenují se ani Schmittovi, jak se jim snaží namluvit hlas na druhé straně aparátu. A to je prosím jen začátek. Kolotoč ztřeštěných situací a neuvěřitelných záměn se roztáčí. Nic není na svém místě. Tam, kde visel portrét tchýně, je nyní obraz psa. Klíče od bytu nepasují do zámku a na obvyklém čísle policie se hlásí taxislužba. Co dělat? Všechny dosavadní jistoty jsou rázem zpochybněny, člověk neví, čí je.

Takže pokud jste zvědaví - Kdo je pan Schmitt? - přijďte do Mahenova divadla na stejnojmennou komedii v režii Jany Kališové. V rolích manželů Bérandových uvidíte Evu Novotnou a Dušana Hřebíčka. Schválně, jakou zde najdete odpověď?!

Česká premiéra: 13. dubna 2018 v Mahenově divadle

autor: Sébastien Thiéry
režie: Jana Kališová
dramaturgie: Lucie Němečková
scéna: Nikola Tempír
kostýmy: Vladimíra Fomínová

Narodila se v Kyjově. Po maturitě na Klvaňově gymnáziu byla přijata na studium herectví na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie. K prvnímu hostování na prknech jeviště Mahenova divadla ji pozval její pedagog ze školy a tehdejší...
Roman Blumaier vystudoval umělecké kovářství, potom se však jeho životní cesty začaly ubírat jiným směrem a on absolvoval obor klaunská scénická a filmová tvorba v ateliéru prof. Ctibora Turby na JAMU. Jednu sezonu (2007/2008)...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kdo je pan Schmitt?

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...