Přejít na stránky Ticketpro.cz

Krásný zpěv na zámku Jinřichův Hradec

Termín: 21.6.2014

21červen čtvrtek 01:00

Žánr: koncerty


Krásný hudební zážitek v podmanivém prostředí renesančního zámku slibuje vystoupení hudebního souboru renomovaných operních pěvců a hudebníků z Brna a Jihlavy – BEL CANTO ENSEMBLE.

POZVÁNKA na výlet

Kam? - Do renesančního zámku Jindřichův Hradec

na koncert „Bel canto - Krásný zpěv“

Krásný hudební zážitek  v podmanivém prostředí  renesančního zámku  slibuje vystoupení hudebního souboru renomovaných operních pěvců a hudebníků  z Brna a Jihlavy –

BEL CANTO ENSEMBLE.

Koncert se uskuteční v rámci projektu "Bel canto - krásný zpěv", který byl úspěšně zahájen   v říjnu minulého roku v klášteře Zlatá Koruna u Českého Krumlova. Jeho cílem je představit naší kulturní veřejnosti klasický „belkantový“ styl zpěvu prostřednictvím interpretace krásných árií, duet i vícehlasů z děl operních autorů období 18. a 19. Století.

V programu koncertu účinkují:


Členy souboru Bel Canto Ensemble na klavír doprovází mladá a velmi talentovaná

 klavíristka MgA. Veronika Landecki

 z Jihlavska, která přes svůj mladý věk získala již celou řadu prestižních ocenění v různých mezinárodních soutěžích doma i v zahraničí. Kromě spolupráce se souborem Bel Canto Ensemble, do jehož koncertních programů jsou vždy zařazována i její sólová, vskutku mistrovsky prováděná virtuosní klavírní díla, vystoupila též sólově např. s Plzeňskou filharmonií a má za sebou i velmi úspěšné čtyřicetidenní koncertní turné po Japonsku.

 

Sólista Janáčkovy opery Národního divadla v Brně,

basista Jiří Klecker,

člen operního souboru brněnského Národního divadla a stálý host operních scén doma i v zahraničí, jehož bravurní výkony špičkového basisty - dle hodnocení mnohých diváků  - doslova „zvedají ze židle“!

 

Mladý, ale u nás i v zahraničí už velmi populární koncertní a operní pěvec italského původu s krásným znělým barytonem,

Martino Hammerle Bortolotti,

žijící střídavě ve Vídni a v Brně, jehož koncertní recitály mají už léta své stálé příznivce a posluchače, a poslední dobou jsou vždy beznadějně vyprodány již dlouho před představením.

 

Ve svém kraji velmi uznávaná a oblíbená koncertní a operní pěvkyně,

sopranistka Mgr.Dana Fučíková

je všeobecně považována za nejlepší sopranistku kraje Vysočina. Disponuje jasným belcantovým hlasem s krásnou výrazovou dynamikou. Je ředitelkou ZUŠ   v Jihlavě, kde vyučuje sólový zpěv. Jako koncertní pěvkyně sklízí velké úspěchy i v zahraničí (Německo, Švýcarsko Francie, Itálie, Holandsko, Maďarsko, Švédsko,..)


Naďa Haklová, vedoucí projektu

 „Bel canto - Krásný zpěv“,

 moderátorka souboru, zpívá soprán i alt ve vícehlasech. Od dětství byla členkou poloprofesionálních pražských pěveckých těles (Bambini di Praga, Iuventus Paedagogica, Pražský smíšený sbor). S pěveckými sbory vystupovala ve většině evropských zemích vč. Velké Británie, dále v USA, Izraeli a v Japonsku. Soubor „Bel Canto Ensemble“ založila v roce 2013.

 

MOTO našeho nového projektu s názvem Bel Canto – Krásný zpěv, který jsme zahájili na sklonku minulého roku:

Krásná hudba - krásný zpěv:

Léčí tě a posiluje,

laská tě a utěšuje,

láká tě a povzbuzuje,

vyzývá tě, usmiřuje,

povznáší tvou duši.

V poslední době se množí nejrůznější úvahy o tom, že současná civilizace na Zemi je blízko svému vyčerpání – a to nejen po stránce ekonomické a ekologické, ale i ve smyslu lidských duchovních hodnot. Současný uspěchaný životní styl, ve kterém stres často potlačuje snahu lidí o uvolnění a osvobození se od konzumního způsobu života, bohužel klasické hudbě ani zpěvu moc nepřeje.  Avšak stále platí, že krásná hudba, stejně jako krásný zpěv, mají magickou moc, probouzet v člověku krásné emoce a povznášet jej až k těm nejvyšším duchovním prožitkům. 

  Naštěstí se v posledních letech i u nás začíná ukazovat, že zájem o klasickou hudbu – a tím i o kvalitní operní zpěv – postupně roste, a to nejen u obecenstva složeného pouze z dříve narozených posluchačů. Mezinárodní hudební festivaly hostí operní pěvce nejvyšších kvalit, ale i u samostatných vystoupení slavných zahraničních operních umělců bývají největší koncertní sály i arény vyprodány dlouho před začátkem představení. Jmenujme například vystoupení sopranistky Anny Nětrebko v pražském Rudolfinu (2008) a  Obecním domě (2012), tenorista José Cura zpíval nedávno v Ostravské ČEZ-Aréně a sopranistka Diana Damrau a její manžel, basista Nicolas Testé se představí letos v říjnu ve Smetanově síni Obecního domu.

  Ale i my, tady v Čechách a na Moravě, se můžeme pochlubit celou řadou vynikajících operních pěvců, kteří sklízejí úspěchy na našich domácích scénách, ale – a to bohužel – hlavně a především na slavných operních scénách v zahraničí. Rádi bychom Vám nyní touto cestou představili trojici renomovaných operních umělců, kteří se spojili v našem česko-moravském hudebním sdružení pod názvem Bel Canto Ensemble, aby svým uměním podpořili náš nově vzniklý projekt Bel canto – Krásný zpěv.

Naďa Haklová

Vedoucí souboru

Bel Canto Ensemble

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Krásný zpěv na zámku...

Resort JohankaKamenice nad Lipou (21 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (22.2 km)

Vratislavský DůmTřeboň (23.3 km)