Mandrage netančí jako Travolta, přiznávají v novém videoklipu 80%

Mandrage netančí jako Travolta, přiznávají v novém videoklipu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Po jarní koncertní šňůře a předtím, než festivalová sezóna vypukne naplno, zveřejnila plzeňská skupina Mandrage zbrusu nový videoklip. Ten natočila k singlu Travolta, který pochází z loňské desky Potmě jsou všechny kočky černý.  

Píseň Travolta je již čtvrtým singlem z poslední vydané desky. Ještě před ní bodovaly v rádiích singly Brouci, Jaguár na krku a Ona se smála. Režie se i tentokrát ujal Tomáš Kasal, který se stává kapely dvorním klipařem. Kromě již zmiňovaných písní s ním Mandrage spolupracovali i na videoklipech ke starším písním Na Dlani, Siluety nebo Tanči, dokud můžeš.

„Travolta pro nás symbolizuje tanec, který všichni milujeme, ale na druhou stranu ho nikdo z nás nijak zvlášť neovládá. A o tom je vlastně celý text,“ přiznává na adresu singlové novinky její autor Pepa Bolan. „Téma nás lákalo a dobře se nám hodilo i ke konceptu celé stříbrné desky. A jak jsme na tom s tanečními kreacemi doopravdy? Můžete se přesvědčit v novém klipu," dodává s úsměvem.

Koncertní videoklip k písni Travolta je složený ze záběrů z velmi úspěšného jarního turné, na kterém skupina propagovala právě svou nejnovější desku Potmě jsou všechny kočky černý. Video zavede diváky nejen na koncertní pódia, ale také do zákulisí. Působí tak velmi autenticky a fanoušky vrací na chvíli zpět na vyprodané koncerty.

„Zaměřil jsem se více na to, co se dělo za oponou. Kapele tento koncept sedí perfektně, přeci jsou to dorostenci z punk-rocku a po dvou umírněnějších hitech si můžou dovolit ukázat i trošku drsnější tvář. A navíc se domnívám, že jejich show se u nás jen tak někdo nevyrovná. Byla to skvělá podívaná a věřím, že se mi ji povedlo přenést i do videa,“ říká Kasal.

Nyní čeká kapelu festivalová sezóna, během níž se představí třeba na Českých hradech, Benátské! či na festivalu Okoř. Na podzim pak chystá pokračování úspěšné koncertní šňůry Všechny kočky Tour 2016. 

Foto: Tomáš Feurstein 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Mandrage

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!