Novoměstské Slunohraní 2015

Novoměstské Slunohraní 2015

Termín: 6.7.2015 11.7.2015

6čvc - 11čvc celý den

Žánr: ostatní akceworkshop


Dílna komorní hudby pro hráče na smyčcové nástroje. Součástí akce jsou tři koncertní večery pro veřejnost. (6.-11.7.2015, www.slunohrani.cz)

Nové Město na Moravě, nádvoří Horácké galerie

8.7. 20:30 - MELANIE SCHOLTZ QUARTET
9.7. 20:00 - IVA BITTOVÁ
10.7. 20:00 - JANÁČKOVO KVARTETO a Bohuslav Matoušek, Letní orchestr

MELANIE SCHOLTZ QUARTET

Koncert úžasné jazzové zpěvačky z JAR. Její doprovodné trio bude hrát ve složení: Tomáš Jochmann - klavír, Lukáš Kytnar - kontrabas, Roman Vícha - bicí.
Tato charismatická zpěvačka se sametovým černošským hlasem je ztělesněním dokonalé harmonie vzácného člověka a mimořádného talentu. Už od dětství si dokázala získat nejen laickou veřejnost, ale okouzlila i uznávané hudebníky a kritiky. O tom svědčí jak její spolupráce s veličinami jako Al Jarreau a Joe McBride, tak i několik prestižních ocenění z oblasti nejen jazzové tvorby - Standard Bank Young Artist award 2010, Winner of Jazz á Juan Rélévation competition 2012 a další.

IVA BITTOVÁ

Světově proslulá česká umělkyně, houslistka, zpěvačka a tvůrkyně vlastního žánru Iva Bittová přijala pozvání do Nového Města na Moravě. Nezapomenutelný zážitek tak čeká nejen publikum na večerním koncertě, ale také účastníky hudebních kurzů, kteří budou mít příležitost zažít v průběhu dne inspirativní workshop. Během sólového koncertu přizve Iva Bittová na podium také Janáčkovo kvarteto.

JANÁČKOVO KVARTETO a Bohuslav Matoušek, Letní orchestr

Slavnostní závěrečný koncert představí lektorský tým i všechny účastníky hudebních kurzů. V první části koncertu vystoupí Janáčkovo kvarteto, které společně s předním českým houslistou Bohuslavem Matouškem přednese smyčcový kvintet A.Dvořáka. Letní orchestr zahraje pod taktovkou Richarda Kružíka skladby A.Vivaldiho a koncertní fantazii pro cimbál a orchestr "Malované na cimbál" z dílny Dalibora Štrunce.

(Richard Kružík – housle, Barbora Jagošová – cimbál)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Nové Město na Moravě Akce v obci Nové Město na Moravě

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Novoměstské...

Wellness Hotel MartaTři Studně (8 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (10.1 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (11.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?