Maraton psaní dopisů v DOXu

Maraton psaní dopisů v DOXu

Adresa:

Praha 7, Poupětova 1

Termín: 10.12.2016

10prosinec sobota 14:00

Žánr: ostatní akce


Oslavte 10. prosince Mezinárodní den lidských práv s Amnesty International v DOXu! Kdy jste naposledy vzali do ruky obyčejný papír, pero a napsali dopis? Nemůžete si vzpomenout? Nevadí. Pojďte to s námi a miliony dalších lidí na celém světě napravit - NAPIŠTĚ DOPIS, ZMĚŇTE ŽIVOT!

Celé odpoledne počínaje 14. hodinou se budete moci zapojit do akce "Maraton psaní dopisů" - největší mezinárodní akce na podporu nespravedlivě vězněných, pronásledovaných nebo utlačovaných lidí.

Cílem je společně ručně napsat a poslat co nejvíc dopisů s výzvami vládám či úřadům příslušných zemí a upozornit tak na porušování práv konkrétních lidí. Přímo obětem bezpráví je možné psát dopisy solidarity a vyjádřit jim tak podporu. Loni bylo napsáno neuvěřitelných 3,7 milionu dopisů, které poté opravdu měnily lidské životy. Chystáme pro vás hudební vystoupení kapely teepee, promítání krátkých lidskoprávních spotů, zajímavé řečníky, maratonské občerstvení a mnoho dalšího. Navíc každý, kdo napíše dopis, dostane volný vstup na výstavu HAVEL, která vznikla u příležitosti nedožitých 80. narozenin Václava Havla.

Havel sám byl v dobách svého věznění komunistickým režimem jednou z osob, pro kterou podporovatelé Amnesty International psali dopisy. Letos budeme dopisy psát za dvanáct vězňů svědomí, mezi nimi je například turecká právnička Eren Keskinová, která byla již stokrát stíhána za to, že desítky let kritizuje tureckou vládu, čínský univerzitní profesor Ilham Tothi, který čelí doživotnímu vězení za boj proti diskriminaci nebo z Annie Alfredová z Malawi, která je pronásledovaná kvůli svým blond vlasům.

Věříme, že letos budeme ještě úspěšnější – i díky Vám! Kompletní info k Maratonu a všech letošních případech najdete na: http://amnesty.cz/maraton/ PROGRAM: 14:00 Začínáme 14:25 Kapela teepee 15:45 Mark Martin 16:00 Kapela teepee 17:00 Řečníci 19:00 Promítání krátkých lidskoprávních snímků 19:30 DJ

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Maraton psaní dopisů v...

Výstaviště HolešovicePraha (1 111 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 468 m)